avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Primul termen informare trimestrială a proprietarilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Primul termen informare trimestrială a proprietarilor cf. Legii nr. 34/2015

Avand in vedere ca legea e din 11 Martie, publicata in MOF in 12 Martie, pana la ce data ar trebui sa primesc informarea trimestriala?

Maxim până la 1 Iulie, pentru Aprilie+Mai+Iunie, corect?

www.avocatnet.ro/content/art...

Legea nr. 34/2015 - completarea art. 36 din Legea nr. 230/2007 - infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Legea nr. 34/2015 pentru completarea art. 36 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 172 din 12 martie 2015.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. - La articolul 36 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, cu modificarile ulterioare, dupa litera f) se introduce o noua litera, litera g), cu urmatorul cuprins: „g) informarea trimestriala, in scris sau prin posta electronica, a proprietarilor, membrii asociatiei de proprietari, cu privire la situatia financiara cuprinzand toate elementele de cheltuieli, venituri, incasari si plati aferente asociatiei de proprietari, sub semnatura proprie si contrasemnata de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR, VALERIU-STEFAN ZGONEA
PRESEDINTELE SENATULUI, CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU

Bucuresti, 11 martie 2015.
Nr. 34.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:17, 16 Iunie 2015
In mod normal dupa ce se afiseaza cotele lunii Aprilie deoarece Martie e deja operat.
Dar, sigur, fiind la prima aparitie, administratorul poate gandi mai mult la forma de prezentare.
Informarea este trimestriala, deci s-ar putea argumenta ca nu se aplica retroactiv trimestrului 1 al anului (Ianuarie, Februarie, Martie). Pentru Aprilie, Mai, Iunie sigur se aplica, deci dupa logica dvs. inteleg ca informarea ar trebui facuta cel tarziu la data afisarii intretinerii pentru Iunie 2015, care este la noi la inceputul lunii August 2015.

Administratorul a avut suficient timp sa se gandeasca la forma de prezentare, ii voi reclama depasirea termenului, ocazie cu care aflu si ce opinie au si autoritatile privind acest termen.
... Iulie.
Raportarea se face trimestrial, deci ar fi aprilie - mai - iunie. Cand se afiseaza Iulie, atunci s-a terminat de incasat si platit ce era pe lista din Iunie.

Pai ce importanta are ca e pe primul trimestru retroactiv. De-asta ne-mpiedicam? De retroactivitate? Evidentele sunt, mai ales daca se lucreaza si pe calculator, este relativ usor sa se ia datele si sa se aseze in pagina.
In fine, zic si eu!
Evident ca este usor, unii administratori sunt transparenti, chiar afiseaza la aviziere copii dupa facturi. Altii insa, se leaga de orice scapare legala pentru a-si ascunde furturile, invoca "date cu caracter personal" cand le ceri sa vezi facturile sau contractele asociatiei.

Am intrebat pentru ca atunci cand depun reclamatia vreau sa nu o poata ignora, nici macar pe motiv de "retroactivitate".
Repet ce am mai spus si cu alta ocazie: personal nu am inteles din ce cauza aceasta informare trebuie sa o faca administratorul si nu conducerea as. prop., cenzorul.
Acum daca stam stramb si judecam drept - aceasta informare o face de fapt administratorul - ca si multe alte situatii, insa destepul care a propus aceasta modificare, nu a uitat sa specifice:
... sub semnatura proprie si contrasemnata de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari.”

No comment! (Adica hai noroc si n-am cuvinte, am avut initiativa parlamentara, nu?).

Mai am o intrebare: discutia este pentru as. proprietari, da? Ce se intampla cu asociatiile de locatari - unde sunt membrii asociatiei de proprietari?
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa cuprinda un bilant la asociatie ? BEN46 BEN46 Ce trebuie sa cuprinda un bilant la o Asociatie si cine-l intocmeste si verifica ? (vezi toată discuția)
Situatia soldurilor marida marida În situatia soldurilor la data de 30 iunie nu stiu ce trebuie sa trec la rubricile 1.”Actele de plată pe luna în curs, nerepartizate pe membrii ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)