avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparatii

Se constituie fond de reparatii la propunerea Comitetului executiv si se aproba in Adunarea Generala,colectarea lui sa se faca esalonat prin lista lunara cu cheltuieli la intretinere. Se foloseste chitanta separat sau cum se procedeaza corect?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:43, 19 Iunie 2015
Pentru sumele care urmeaza sa constituie fondurile asociatiei de proprietari se elibereaza chitanta distincta
Nu neaparat.
Chitanta separata se da numai pentru Fondul de rulment deoarece platitorul, pastrandu-si chitantele poate sa stie la un moment dat, cand va fi cazul sa plece din imobil, suma pe care o are de primit de la asociatie. Fondul de rulment se returneaza in aceste cazuri.

Fondul de reparatii nu se returneaza si poate fi incasat pe aceeasi chitanta cu cota de intretinere. Eventual se face o remarca speciala asupra sumei acestuia.
Eu platesc fond de reparatii de 9 luni, si nu primesc chitanta separata in schimb primesc din trei in trei luni o lista cu sumle platite iar in lista se regaseste suma data la fondul de reparatii si cit a mai ramas de platit. Eu am o problema, Vecinul de linga mine are teava fisurata mai exzact teul care face legatura intre wc ul meu si wc ul lui si trebuie schimbata ,iar instalatorul spune sa le schimbam sa contribui si eu cu bani ! Aceasta lucrare nu trebuie finantata de catre administratia blocului ? De ce platesc fond de reparatii ? E teava colectoare de sus pina jos care trece prin baia vecinului. Ce parere aveti ?
Interventie moderator

Ati mai pus aceasta problema si in alt topic. Va rog sa nu deschideti aceeasi discutie in mai multe topicuri. Ma vad nevoita sa inchid celalalt topic.
androidu a scris:
Aceasta lucrare nu trebuie finantata de catre administratia blocului ?

Nu. Aceasta teava este comuna doar pentru cei doi vecini si nu pentru ceilalti. O reparati si o platiti prin intelegere cu vecinul dumneavoastra.
In alta ordine de idei, "administratia blocului", asa cum spuneti dumneavoastra, nu finanteaza pe nimeni; gestioneaza banii platiti de dumneavoastra, de cei din asociatie.

Alte discuții în legătură

Problema cu teava colectoare de la wc androidu androidu Eu am o problema, Vecinul de linga mine are teava fisurata, mai exzact teul care face legatura intre wc ul meu si wc ul lui si trebuie schimbata ,iar ... (vezi toată discuția)
Anulare teu coloana principala.buna ziua.daca ma puteti ajuta cu răspuns in litera legii.s-a ... tomanicolae43 tomanicolae43 Buna ziua.Daca ma puteti ajuta cu răspuns in litera legii.S-a executat o anulare de teu pe coloana principala de apa pe motiv ca in acel teu intra o țeavă ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)