avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Plati anticipate impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Plati anticipate impozit pe profit

A aparut o lege, hotarare sau ordonanta care sa prevada obligativitatea de a efectua plati anticipate trimestriala pentru impozitul pe profit? . Daca da, imi pune spune care e hotararea respectiva?

Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 22:28, 3 Iulie 2009
nu avem cunostiinta de aparitia unui astfel de act normativ...:-/
In codul fiscal actual scrie ca in 2010 platitorii de impozit pe profit vor plati impozit pe profit anticipat. Inca nu se stie sigur daca va ramane asa, din informatiile pe care le am se astepta modificari la codul fiscal.

"Art. 34. - (1) Plata impozitului se face astfel:
a) contribuabilii, societati comerciale bancare, persoane juridice române, si sucursalele din România ale bancilor, persoane juridice straine, au obligatia de a plati impozit pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, actualizate cu indicele de inflatie (decembrie fata de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului pentru care se efectueaza platile anticipate. Termenul pâna la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, prevazut la art. 35 alin. (1);
b) contribuabilii, altii decât cei prevazuti la lit. a), au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit trimestrial pâna la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul, daca în prezentul articol nu se prevede altfel. Începând cu anul 2010, acesti contribuabili urmeaza sa aplice sistemul platilor anticipate prevazut pentru contribuabilii mentionati la lit. a). "

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
Oranina Dumitru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit/forfetar anairam_unid anairam_unid Buna ziua , O firma infiintata in 2010 mai plateste forfetarul?Dar impozitul pe profit? (vezi toată discuția)
Plata anticipata impozit profit claudiusfarc claudiusfarc De anul acesta s-a introdus sistemul platilor anticipate si pt.PJ altele decat cele bancare,etc. In CF la art.34 specifica acest aspect. Intrebari: Ce plata ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit loredana.m loredana.m Buna seara, imi poate spune cineva in cazul in care am o societate comerciala care in anul 2009 a inregistrat pierdere, an in care am platit acel impozit ... (vezi toată discuția)