La Inselaciune nu se poate retrage plangerea, intervin alte institutii ale dreptului penal, insa este adevarat ca se poate incheia un
Acord de mediere, in baza caruia procurorul poate decide renuntarea la urmarirea penala. Cautati un
mediator, incheiati un acord de mediere, apoi mergeti la un
notar si autentificati obligatia financiara reparatorie a prejudiciului fata de persoana vatamata, apoi prezentati actele intocmite procurorului si solicitati sa renunte la urmarire intrucat dvs. v-ati achitat de obligatiile civile si ati dat dovada de buna-credinta.
P.S.
ynocentta a scris:
Chiar daca partea vatamata intelege sa comunice ca nu mai are pretentii,cercetarea si actele de urmarire penala vor continua.
Hahaha ... fals ! :))
Ia uitati ce spune Art.318 cpp, zice asa:
Renunţarea la urmărirea penală
(1) În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii
de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când, în raport cu conţinutul faptei, cu modul şi mijloacele de săvârşire, cu scopul urmărit şi cu împrejurările concrete de săvârşire, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.
(3) Procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
a)
să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;