avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme penale

Buna ziua! Am un prieten care a lucrat la o firma.... se intelege bine cu patronul acelei firme si in 2009 la rugamintile patonului a preluat firma pe numele sau, dar tot acel patron isi desfasura activitatea pe acea firma. In luna decembrie 2009 a complectat si semnat mai multe file c.e.c. pentru diferiti distribuitori. Dupa 2 luni, dupa ce a eliberat filele c.e.c. patronul a disparut. In anul 2014 a fost judecat pentru inselaciune deoarece c.e.c. nu aveau acoperire. La una din filele c.e.c. instanta a respins pentru ca nu aveau la dosar contractul incheiat intre cele doua firme. Iar fila c.e.c. a fost semnata in alb. Instanta a trimis inapoi la Parchet, iar parchetul la politia economica. Dupa 6 luni dupa ce sa dat sentinta a fost chemat din nou la politia economica in calitate de suspect pentru inselaciune cu fila c.e.c. care a fost respinsa de instanta deoarece cei de la politie au obtinut contractul cu fila c.e.c. semnata in alb. In contract se specifica faptul ca fila c.e.c. a fost data drept garantie si semnata in alb. Ce poate sa faca in acest caz? Am citit pe internet ca dupa noul C.P. si noul C.P. P. dupa 5 ani se prescrie fapta. Este adevarat ? Cum sfatuiti sa procedeze in acest caz? Faptele sau petrecut in anul 2009. Va multumesc.
Se prescrie dupa 5 ani, dar cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză, apoi dupa fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie, totusi dacă termenul de prescriptie a fost depăşit cu încă o dată, prescriptia se îndeplineste oricâte întreruperi ar interveni.
deci daca fapta sa petrecut in 2009 sa prescris?
Cititi atent ce v-am scris si o sa intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Prescriptia in noul cod untarucorneliu untarucorneliu buna ziua,sunt inculpat intr-un dosar de inselaciune art.215 alin.1,2,3,5 c.p. fapta a avut loc in anul 2007octombrie.am fost arestat preventiv 29zile plus o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, La inceputul anului 2010 am cunoscut o persona care dorea sa achizitioneze anumite marfuri de la mine( eu am o firma de comert cu ... (vezi toată discuția)