avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pretentii daune morale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pretentii daune morale

Eu am facut un memoriu catre Inspectoratul scolar in care demascam faptul ca niste burse erau incasate de directoarea liceului , ca una dintre profesoare a facut un fals in acte punand un elev sa semneze in locul altuia si a tatalui acestuia pe cererea de acordare a bursei(fapt recunoscut de colega mea care atunci era presedinta comisiei de acordare a bursei "Bani de liceu", desi incorect pentru ca in metodologie scrie ca seful comisiei trebuie sa fie directorul)si ca aceeasi profesoara a batut un elev si a fost sanctionata . Acea profesoara m-a dat in judecata pentru denigrare. Pe fond i s-a respins cererea de chemare in judecata ca fiind netemeinica, dar ea a facut apel iar instanta de apel i-a dat castig de cauza, eu trebuind acum sa ii platesc daune morrale. A solicitat 10000 de euro daune morale iar instanta i-a acordat la apel 1000 de lei. Eu am trimis memoriul prin care demascam neregulile la inspectorat, la minister s la un ziar. Instanta ma acuza ca nu trebuia sa trimit acel memoriu la ziar, spunana ca publicarea memoriului este un fapt ilicit. Mai pot face ceva pentru a nu plati daune morale? Cineva mi-a spus ca trebuia sa cer suspendarea judecarii cauzei civile argumentand ca reclamanta este cercetata intr-un dosar penal pentru fals in acte si pentru lovirea cu violenta a unui elev( lovire pentru care deja a primit o sanctiune in scoala in care activeaza.)
Cel mai recent răspuns: mariacapraru , utilizator 23:22, 15 Iunie 2015
In mod normal ar trebui sa fie solutionat mai intai dosarul penal pentru a vedea daca afirmatiile dvs publicate in ziar sunt calomnioase sau nu. Pt ca daca se dovedesc a fi reale, atunci nu ar mai subzista obligatia dvs de dezdaunare.
Da, dar eu nu am cerut suspendarea procesului civil pentru a urmari penalul. Mai pot face ceva acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de instigare la boicotare Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Sa va detaliez problema mai pe scurt ! Eu alaturi de inca 4 elevii ai Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu Draganesti-Olt , am formultat un ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara mariacapraru mariacapraru Astazi, 7.05.2014 am primit o decizie prin care mi se comunica faptul ca am fost sanctionata cu avertisment scris pentru ca am spus elevilor sa inregistreze un ... (vezi toată discuția)
Lntâmpinare mariacapraru mariacapraru Am primit o comunicare in care sunt actionata pe nedrept in justitie de o colega pe motiv ca o denigrez. Colega mea va fi anchetata de parchet pentru uz de ... (vezi toată discuția)