Eu am facut un memoriu catre Inspectoratul scolar in care demascam faptul ca niste burse erau incasate de directoarea liceului , ca una dintre profesoare a facut un fals in acte punand un elev sa semneze in locul altuia si a tatalui acestuia pe cererea de acordare a bursei(fapt recunoscut de colega mea care atunci era presedinta comisiei de acordare a bursei "Bani de liceu", desi incorect pentru ca in metodologie scrie ca seful comisiei trebuie sa fie directorul)si ca aceeasi profesoara a batut un elev si a fost sanctionata . Acea profesoara m-a dat in judecata pentru denigrare. Pe fond i s-a respins cererea de chemare in judecata ca fiind netemeinica, dar ea a facut apel iar instanta de apel i-a dat castig de cauza, eu trebuind acum sa ii platesc daune morrale. A solicitat 10000 de euro daune morale iar instanta i-a acordat la apel 1000 de lei. Eu am trimis memoriul prin care demascam neregulile la inspectorat, la minister s la un ziar. Instanta ma acuza ca nu trebuia sa trimit acel memoriu la ziar, spunana ca publicarea memoriului este un fapt ilicit. Mai pot face ceva pentru a nu plati daune morale? Cineva mi-a spus ca trebuia sa cer suspendarea judecarii cauzei civile argumentand ca reclamanta este cercetata intr-un dosar penal pentru fals in acte si pentru lovirea cu violenta a unui elev( lovire pentru care deja a primit o sanctiune in scoala in care activeaza.)
In mod normal ar trebui sa fie solutionat mai intai dosarul penal pentru a vedea daca afirmatiile dvs publicate in ziar sunt calomnioase sau nu. Pt ca daca se dovedesc a fi reale, atunci nu ar mai subzista obligatia dvs de dezdaunare.