avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca perioada determinata

In situatia in care am avut contractul pe perioada determinata de 6 luni, apoi mi s-a prelungit de doua ori (2 luni, respectiv 6 luni), nu se poate prelungi pe perioada nedeterminata? Cei de la departamentul de Resurse Umane mi-au spus ca trebuie sa inceteze contractul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 16 Iunie 2015
Cei de la Resurse Umane fac confuzie, in Codul Muncii scrie ca "Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe perioada determinata".
Dvs nu ati avut contracte succesive ci acte aditionale de prelungire.
Acte aditionale de prelungire se pot face in continuare pana la atingerea perioadei de 36 de luni, iar modificarea perioadei in nedeterminata se poate face oricand, fara a trebui incetarea contractului.
Art.81 C.mun.
...
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
....

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
...

Prin urmare, angajatorul poate decide modificarea duratei c.i.m. in nedeterminata sau pe perioada determinata de maxim 36 de luni, prin incheierea unui act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata prelungire acte adiționale CristianaGh CristianaGh Buna ziua! Pentru un contract de munca încheiat pe o perioada determinata de 1 an , se incheie înainte de expirarea acestuia , un act adițional pentru ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata - cim nou Herra_ Herra_ După data de 1 mai 2011, când prevederile Legii nr. 40 din 2011 privind modificarea și completarea Codului muncii, au intrat efectiv în vigoare, ... (vezi toată discuția)
Angajare adry76 adry76 buna,as dorii sa intreb si eu ceva,mam angajat acum 7 luni,prima oara mi-au spus ca imi fac pe o luna,a trecut,mia facut pe trei luni,au trecut,acum mi-au ... (vezi toată discuția)