avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Apartament cu destinație mixtă (2 camere - firmă, o ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Apartament cu destinație mixtă (2 camere - firmă, o cameră locativă)

Bună ziua,

Am câștigat recent o finanțare pentru înființarea unei firme și susținerea acesteia pentru 6 luni, printr-un proiect POSDRU din linia Romania Start-Up.

Cât timp cei de acolo încearcă să elaboreze documentele și să-și dea seama ce pași trebuie urmați în continuare, nu am cu cine să discut de acolo și mi-am dat seama că am o dilemă:

În planul de afaceri, în buget, am trecut ”Chirie spațiu”, formulare acceptată de Comisia de Evaluare. Ulterior, mi-am dat seama ca mi-ar fi mult mai ușor mie să mă mut în același spațiu unde doresc să desfășor activitatea firmei. Suma bugetată pentru chiria spațiului este suficientă pentru acest obiectiv.

Problemele sunt următoarele:
1) Contractul de închiriere pentru spațiu, pentru a putea plăți chiria acelui spațiu din finanțare, trebuie să fie semnat neapărat între întreprinderea care se va înființa și proprietarul spațiului ?
2) Este legal, în cazul în care semnez contract de închiriere între întreprindere și proprietar, să locuiesc și eu în același spațiu ?
3) Cum fac cu sediul social ? La ONRC trebuie să declar un sediu social, dar ca să semnez contract pentru sediu social, trebuie să am firma. Oare acceptă prorietarii de obicei acest lucru ? Sau trebuie să fac sediul social la o firmă de avocatură, iar la acel apartament să deschid punct de lucru ?

Informațiile se cam învârt acum în capul meu.

Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare tva StefanR StefanR Buna ziua, In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri. In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, ... (vezi toată discuția)
Sediu social in spatiu inchiriat de asociatie de proprietari mliviubv mliviubv Buna ziua as dori sa infintez sediul social pentru un srl-d intr-un spatiu pe care il inchiriez de la asociatia de proprietari as dori sa stiu daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru otto2007 otto2007 Buna ziua Am o intreprindere familiala infiintata in 2008. In decembrie 2011 am facut un contract de inchiriere cu o persoana juridica pt un spatiu in care ... (vezi toată discuția)