avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare TVA

Buna ziua,
In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri.
In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, se stipuleaza exact spatiul (exista si CF), exista un act aditional in care este stipulat numele firmei mele, este stipulat ca nu se subinchiriaza.
Problema:
Contabila mi-a spus ca daca nu este intre firma mea si proprietarul spatiului atunci cel mai probabil cei de la finante vor refuza sa-si dea acordul pentru a deveni platitor de TVA.
Eu nu as fi putut crea firma daca nu aveam acel spatiu iar actele stipuleaza ca firma mea va avea sediu social acolo.
Intrebarea?
1] Are dreptate contabila?
2] In cazul in care are, contractul de inchiriere prevede ca nu se poate subinchiria dar nu zice nimic de comodat. As putea da in comodat acel spatiu firmei mele?

PS: proprietarul vrea sa ma ajute dar a plecat din tara pentru 3 saptamani, iar mie chiria imi "curge".

Multumesc anticipat

** nu am reusit sa incadrez mai bine acest topic, daca am gresit as fi recunoscator adminului daca l-ar muta si nu l-ar sterge.
Cel mai recent răspuns: StefanR , utilizator 21:23, 5 August 2012
Spuneti ca ati inchiriat un spatiu, etc. etc. Cu cine ati semnat cotractul? parte sunteti d-voastra, cealalta parte cine este?
Partea cealalta este proprietarul, dar care a plecat ulterior din tara
Atunci este totul in regula, pentru ca ati scris in forum ca contabila va spune ca este bine sa incheiati contractul cu proprietarul, ori din ceea ce spuneti chiar cu proprietarul l-ati incheiat....Eu personal nu inteleg ce ati dorit sa intrebati pana la urma.
Domnul meu, contabila spune ca sunt sanse mici ca cei de la finante sa accepte sa am sediul social intr-un spatiu inchiriat pe persoana fizica, chiar daca in contract este stipulat ca destinatia spatiului este pentru sediul social firma "X".
Din ceea ce gandesc eu, cei de la finante refuza acest lucru pt ca atunci cand vin in control la firma "X", eu, persoana fizica, scot bata de baseball si-i dau afara din "spatiul meu", neavand mandat de la un judecator (timp imi care ma pregatesc pentru control).

Consecinta neaceptarii acestui lucru de cei de la finante este: Nu imi pot recupera TVA-ul pe ceea ce cumpar si am de cumparat de aproximativ 12000 lei.

Intrebare: Atat timp cat in contractul de inchiriere este stipulat ca spatiul nu poate fi subinchiriat, eu, chiriasul il pot da in comodat (comodat fiind diferite de inchiriat)?
Acum am inteles, contractuul de inchiriere este intre d-voastra, ca persoana fizica si proprietarul, alta persoana fizica. In contract se spune ca vi-l inchiriaza pentru sediu social, dar totodata ca acest spatiu nu se poate subinchiria. Si atunci cum Doamne, Iarta-ma v-au facut cei de la registru sediul social acolo? Caci contabila are mare dreptate atunci ! Contractul de inchiriere trebuia facut intre societate(in curs de constituire- la vremea aceea) si proprietar si trebuia inregistrat la Administratia fiscala. Si nu puteti sa-l dati mai departe nici chiar cu comodat, dupa parerea mea, chiar daca asa cum ne invatati, comodatul este diferit de inchiriere!

Alte discuții în legătură

Renovare imobil pers. fizica/juridica ? kozmo kozmo Buna ziua, Am urmatoarea intrebare pentru d-voastra: detin un imobil - persoana fizica. Doresc renovarea acestuia si transformarea lui intr-o cladire de ... (vezi toată discuția)
Ichiriere spatiu de catre o socitate straina maflov maflov Buna ziua, as dori sa stiu daca o societate straina poate inchiria un spatiu-apartament, si daca da, atunci poate sa-si faca o filiala si chiar sa ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat lusyl lusyl Am un contract de inchiriere pt. un apartament, pe persoana fizica, cu destinatia locuinta. Infiintez un SRL (ca asociat) si vreau sa trec acest apartament ca ... (vezi toată discuția)