avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata concediu crestere copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata concediu crestere copil cu handicap

Buna ziua! Copilul meu este nascut pe 20.08.2012, am beneficiat de indemnizatie crestere copil cu handicap pana la 3 ani. Am fost anuntata ca indemnizatia mi se acorda pana in 16.06.2015. Se aduce la cunostinta ca sotul poate beneficia si el de 1 luna concediu crestere. Intrabarea mea este : Cand trebuie sa ma intorc la lucru si sa anunt angajatorul , avand in vedere ca 1 luna ramane nealocata pana la 3 ani. Pot sa stau eu acasa fara sa primesc acea indemnizatie sau trebuie sa ma intorc la lucru incepand cu data de 16.06.2015? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:58, 16 Iunie 2015
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

2. In aceasta luna de zile puteti relua activitatea sau solicita concediu fara plata.

3. - Inainte cu vreo 10 zile de a relua activitatea faceti cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Daca doriti, cu aceeasi data faceti si cererea de concediu fara plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj 22alex 22alex Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.Mai am o luna de concediu pt cresterea si ingrijirea copilului si vreau sa stiu daca pot sa intru in somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc nataliaz nataliaz buna ziua ma aflu in CCC . Am optat pt perioada de 2 ani. Daca sotul meu nu sta o luna acasa, conform legii, eu trebuie sa ma intorc cu o luna mai repede ... (vezi toată discuția)