Am stabilit ca minorul sa fie la mine, mama lui, autoritatea parinteasca o exercit eu exclusiv. Nu am fost casatorita niciodata cu tatal copilului, dar a fost recunoscut de acesta.
Cum pot face, ca sa-i schimb numele de familie al copilului, pe numele meu de familie. Sa nu-l poarte pe al tatalui. Sigur tatal nu va fi de acord cu acest lucru.
Se poate schimba pe ce fel de cai?
Buna ziua,
Chiar daca acel copil traieste langa dumneavoastra, el are UN TATA si nu-i normal ca la rubrica tata din certificatul de nastere sa fie o linie, nu?
Nu exista aceasta posibilitate decat atunci cand copilul va implini 18 ani si-si va alege singur, daca va vrea, numele de familie.
Dar nu vreau sa fie o liniutza. Vreau sa fie numele de familie al mamei. Atata tot. Sa fie numele tatalui copilului, dar numele de familie, al copilului sa fie al mamei. Dar la rubrica tata, sa existe cine e tatal lui.
Pe cale administrativa se poate si mai repede de 18 ani. Dar cum tatal nu e de acord, pentru ca nu-l intereseaza nimic, nu se poate face si prin instanta de judecata?
Se poate, dar trebuie sa demonstrati la ce ii foloseste schimbarea numelui sau in ce fel ii dauneaza numele actual (dupa mine e mai mare daraua decat ocaua, dar fiecare cu distractiile lui).