avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna, pot sa cer pensie alimentara chiar daca nu am fost casatorita cu tatal copilului meu si nu e trecut nici in certificatul de nastere ca tata?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 13:56, 19 August 2013
Nu.
Mai intai trebuie sa fie stabilita filiatia fata de tata si abia apoi puteti avea vreo pretentie legala de la acesta.
Introduceti o actiune de stabilire paternitate, plata pensie etc.
Autoritatea parinteasca cel mai probabil va fi comuna.
Cantariti bine avantajele si dezavantajele inainte de a demara o astfel de actiune. Poate, daca tatal nu si-a recunoscut inca copilul, nu e foarte interesat. E posibil sa gresesc, dvs stiti cel mai bine. Daca e dezinteresat, il veti alerga prin instanta pentru o pensie, probabil nu mare. Veti avea in schimb, ulterior, nevoie de acordul dansului pentru a pleca cu copilul chiar si in Bulgraia, pentru a-l inscrie la gradinita, scoala, eventual pentru un vaccin. Dansul, foarte probabil, va solicita program de vizitare etc. Doar dvs puteti face alegerea potrivita, asigurati-va insa ca daraua nu va fi mai mare ca ocaua!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Cristinatyyu Cristinatyyu Sunt necasatorita, fetița nu este pe numele lui, el nu are niciun venit. Exista posibilitatea sa îl dau în judecata și el sa plătească pensie? Și dacă ... (vezi toată discuția)
Refuzul recunoasterii copilului roxanytha roxanytha Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, sunt insarcinata si necasatorita, iar tatal copilului refuza recunoasterea lui...ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)