avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sunt necasatorita, fetița nu este pe numele lui, el nu are niciun venit. Exista posibilitatea sa îl dau în judecata și el sa plătească pensie? Și dacă da, ce suma va fi? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:18, 8 Decembrie 2019
Prima data trebuie să-l dați în judecată pentru stabilirea paternității.
Fetița încă nu are tată, deci nu aveți de la cine să cereți pensie de întreținere.

În CN ce scrie la rubrica tatălui`? Este liniuță`?
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Dapix, utilizator
Da este liniuta

Dapix a scris:

Prima data trebuie să-l dați în judecată pentru stabilirea paternității.
Fetița încă nu are tată, deci nu aveți de la cine să cereți pensie de întreținere.

În CN ce scrie la rubrica tatălui`? Este liniuță`?

Dacă este liniuță, nu aveți de la cine să cereți pensie pentru fetiță.
Demarați procedura de stabilire a paternității, și după ce va apare scris în CN îl veți putea da în judecată pentru obligarea la plata pensiei de întreținere.

Dacă nu are nici un venit, i se va stabili un procent raportat la venitul minim pe economie.
Dacă nu mai are alți copii, i se va stabili un procent de până la 25% din venitul minim.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Dapix, utilizator
Mulțumesc pentru răspunsuri!

Dapix a scris:

Dacă este liniuță, nu aveți de la cine să cereți pensie pentru fetiță.
Demarați procedura de stabilire a paternității, și după ce va apare scris în CN îl veți putea da în judecată pentru obligarea la plata pensiei de întreținere.

Dacă nu are nici un venit, i se va stabili un procent raportat la venitul minim pe economie.
Dacă nu mai are alți copii, i se va stabili un procent de până la 25% din venitul minim.

Mai mare daraua decat ocaua.. veti cheltui multi bani pe care nu stiti daca ii veti recupera, va bateti cuie in talpa pt o pensie pe care nu puteti fi sigura ca o veti primi.
Mai bine ii cereti bani pt copil, poate va da.In timp., poate isi recunoaste copilul de bunavoie.

Alte discuții în legătură

O minora de 17 insarcinata in 7 luni ma acuza ca sunt tatal copilului soraloredana soraloredana Am 21 de ani si in urma cu 6 luni circa am avut 2 intalniri amoroase cu o minora de 17 ani acum spune ca eu sunt tatal copilului .Care sunt obligatiile mele ? ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara; stabilire paternitate oanacocor oanacocor buna ziua. ce sanse de castig am daca dau in judecata pe fostul iubit ptr recunoasterea copilului si pensia alimentara.se poate sal oblige sa faca el testu ... (vezi toată discuția)
Dreptul copilului din partea tatălui Rafaela28 Rafaela28 Bună ziua. Am un băiat de 5 ani dintr-o relație anterioară.(acum sunt căsătorită). Tatăl copilului nu a dorit sa il recunoască sau sa plătească ... (vezi toată discuția)