avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz 20 zile lucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz 20 zile lucratoare

Lucrez in provincie de 8 ani cu contract de munca pe o perioada nedeterminata,am avut o intrerupere de 1 an dupa care am revenit la aceeasi firma dar pe alt post de lucru si cu alta functie, incepand cu data de 03.07.2009 , am primit preaviz de 20 zile, in baza articolului 65 din Codul Muncii. Ce drepturi si obligatii am, avand in vedere ca am domiciliul stabil in Bucuresti, iar locul de munca se afla in Bailesti judetul Dolj ?
Avand in vedere ca domiciliul meu este in Bucuresti , iar in urma concedierii de la actualul loc de munca, am sa-mi caut un alt loc de munca in Bucuresti, am posibilitatea de a cumula cele 80 de ore aferente celor 20 de zile lucratoare prevazute de preaviz, in mai putine zile, pentru a-mi ramane timpul la dispozitie pentru cautarea unui alt loc de munca?Cate salarii compensatorii am dreptul legal sa solicit si sa primesc, conform legii ?In cazul ca imi sunt refuzate solicitarile de catre angajator, ce posibilitate legala de combatere am ?
Si totusi nu pot beneficia legal si de alte drepturi, datorita situatiei mele ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
Iulyan67, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:58, 4 Iulie 2009
Nu inteleg cum ati primit preaviz atata timp cat vi s-a oferit si ati acceptat un alt post in cadrul aceleiasi firme...
Preavizul se acorda numai la incetarea raporturilor de munca si numai in anumite cazuri. ;)
Eu inteleg...;) firma doreste sa scape de anumiti oameni.Motivele pot fi multiple.Dreptul dv. este de a verifica motivul preavizului, sa fiti de acord cu el, sau nu, sa cereti masuri de protectie sociala si sa va cereti toate drepturile banesti.
Ati formulat o fraza c-am lunga, fapt pentru care colegii avocati nu au inteles corect problema.
Avand in vedere preavizul de 20 zile dat pe 03.07.2009, in baza articolului 65 din Codul Muncii,

Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.


in aceasta perioada, pana pe 31.07.2009, contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele si aveti obligatia de a va inchide / preda rezultatele activitatii prestate.
Ca si drepturi, aveti posibilitatea de a va cauta un nou loc de munca şi veti beneficia de salarii compensatorii conform Contractului colectiv de munca.
Puttei beneficia si de ajutorul de somaj.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Somaj catalin07 catalin07 Buna ziua. Lucrez la o firma privata si urmeaza sa-mi incetez relatiile de munca cu aceasta firma. Sunt angajat pe perioada nedeterminata de 2 ani si jumatate ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca? in ce conditii ? superbus superbus Buna ziua. Sunt angajat (inca) al unei societati comerciale cu o vechime in munca de 1 an si 2 luni.(in aceasta societate) Incepand cu data de azi firma ma ... (vezi toată discuția)