avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea ordinii prenumelor dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea ordinii prenumelor dupa casatorie

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta, va rog frumos.
Eu, impreuna cu viitorul sot dorim sa ne casatorim, sa facem starea civila, in Gibraltar. In momentul de fata suntem inregistrati ca si rezidenti in UK. Este vreo posibilitate ca la emiterea certificatului de casatorie, cand mi se va schimba numele, sa se poata schimba si ordinea prenumelor (din motive personale)? De exemplu, numele meu inainte de casatorie: Popescu Anamaria Andreea, iar dupa casatorie, dupa preluarea numelui sotului sa fie: Ionescu Andreea Anamaria???? In cazul in care se accepta schimbarea oridinii prenumelor in actul de casatorie, credeti ca vor fi probleme la inregistarea in tara a casatoriei si la schimbarea documentelor??
Multumesc frumos anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andreeea-Anamaria , utilizator 23:11, 16 Iunie 2015
Sunt necesare motive temeinice care sa indreptateaasca solicitantului sa ceara schimbarea numelui sau a prenumelui pe cale administrativa.
In sensul prevederilor art. 4 alin. (2) din O.G.R. nr. 41/2003, sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:
m) alte asemenea cazuri temeinic justificate.

[ link extern ]

Puteti sa motivati ca sunteti cunoscuta in comunitate dupa prenumele Andreea mai mult decat Anamaria.

Schimbarea ordinii prenumelor poate avea drept consecinta si reinnoirea unor documente personale (diplome de studii, etc.).

In certificatul de casatorie oricum persoana se identifica prin CNP iar daca autoritatile din Gibraltar vor aproba schimbarea ordinii prenumelor nu vad de ce autoritatile romane sa aiba obiectii.
Mai sigur va interesati la starea civila in UK daca este posibila schimbarea ordinii prenumelor. In UK se circula pe stanga si puteti motiva in RO ca in UK asa se inscriu prenumele persoanelor nascute in tarile cu circulatia pe dreapta!;)
Chiar daca in Gibraltar autoritatile va vor inscrie prenumele inversate veti avea probleme la solicitarea transcrierii certificatului de aut.romane si bineinteles veti fii indrumata a va adresa din nou aut. din Gibraltar in vederea rectificarii prenumelor dvs. intrucat certificatul din Gibraltar trebuie sa va bata exact cu actele dvs. Aveti mare grija ca intocmirea certificatului sa fie facut dupa actele dvs.de identitate-CI sau pasaport pentru a evita neplacerile. Ulterior daca aveti acest moft vi-l puteti satisface printr-o solicitare de schimbare de prenume pe cale administrativa. Ori daca doriti puteti sa solicitati acest lucru si acum inainte de casatorie. Cu toate ca motiv justificativ nu prea aveti.Dupa umila mea parere faceti mult zgomot pentru nimic si va legati la cap fara sa va doara. Cheltuiti banii pe acte pentru ca ulterior sa fiti nevoita tot dvs. sa aveti cu dvs. acea dispozitie de schimbare de nume si sa explicati de fiecare data tuturor functionarilor de ce sunteti Andreea-Anamaria si nu invers.
Multumesc frumos! :)
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Andreeea-Anamaria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume PaxinoNiculae PaxinoNiculae Buna ziua ..Sunt divortat si port numele de familie al fostei sotii ,acum doresc sa ma recasatoresc si sa purtam ambi soti numele meu avut anterior adica cel ... (vezi toată discuția)
Cum se poate lua numele de dinainte de casatorie TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.sant casatorita cu sotul meu din 2009 si am luat numele lui.cum as putea sa am si numele meu cel de dinainte de casatorie?trebuie neaparat sa dam ... (vezi toată discuția)
Adaugare nume surubelnita surubelnita Buna ziua! De ceva timp ma gandesc sa iau, pe langa numele de familie al tatalui, si pe cel al mamei. Nu vreau sa renunt la numele de familie actual pe care il ... (vezi toată discuția)