avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil din concubinaj nedorit inițial de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil din concubinaj nedorit inițial de tata. Cum rezolv problema asta?

Buna ziua,

In urma cu 2 ani, dupa o relatie de aproape 6 luni am ramas insarcinata. Cand eram insarcinata in 3 luni respectivul a hotarat ca lui nu ii trebuie copil si este problema mea ce fac, si ne-am despartit. Nu am stiut nimic de el pana cand copilul a implinit varsta de 3 luni. Copilul este pe numele meu iar la rubrica tata este linie. Cand avea fetita 3 luni a parut si el cu insistente ca ii pare rau si vrea sa fie alaturi de noi, i-am acordat o sansa de dragul fetitei sa nu creasca fara tata. Dar in toata aceasta perioada el nu a facut altceva de cat sa vina mereu beat acasa si pus pe scandal. acum fetita are 1 an si 2 luni si am decis sa ne despartim iar el ma ameninta ca imi va lua fetita sau daca nu o sa fie trecut ca tata si nu o sa pot face nimic fara sa -l intreb pe el. Mentionz ca este si violent cand bea si am si certificat medico legal . Multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:24, 1 Februarie 2018
Buna ziua,
De luat nu va poate lua copilul.
Daca el este tatal real, atunci exista sansa sa il recunoasca si sa solicite trecerea numelui sau la rubrica tata in locul liniei.
Consultati un avocat.
Am consultat un avocat si mi-a spus ca poate cere custodie comuna. Iar eu nu sunt de acord cu asta. Pentru ca niciodata nu o sa fie de acord cu gradinita, scoala, activitati extra scolare sau vacante in afara tarii cu copilul. Nu exista nicio sansa sa ramana in continuare copilul pe numele meu? Chiar daca el nu si a dorit si nu sa implicat in cresterea lui?
Exista o sansa doamna dar trebuie sa intelegeti ca instanta va devide dupa analizarea intregului probatoriu. Daca instanta va considera ca exista motive intemeiate, poate sa va acorde custodia exclusiva a fetitei. Oricum instanta analizeaza probe, faptul ca dvs spuneti ca niciodata nu o sa fie de acord cu gradinita, scoala, activitati extra scolare sau vacante in afara tarii nu vad cum le-ati putea proba la momentul de fata.
Daca este violent si aveti certificat, ati facut si plangere la politie pe numele lui?
El poate cere si sa fie ales tatal anului... si eu pot cere aproape orice in justitie.
Ati inteles ce probe sa adunati, cum, ati luat vreo decizie in acest sens, va puteti muta, puteti obtine un ordin de restrictie, ati luat vreo masura in urma acelei discutii cu un avocat?
Daca apare cu liniuta la tata nu are ce sa faca deocamdata si nici in viitor...cred eu...

Daca stiti cum sa va aparati el va renunta sa mai emita pretentii ca este tata deoarece costurile pot fi mai mari decat sa vrea sau sa isi permita...

Dupa parerea mea toata chestiunea se poate rezolva daca el va ajunge la concluzia ca va avea bani de dat...si nu e greu de realizat asa ceva...

Alte discuții în legătură

Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- tagada paternitate dana_scmpk dana_scmpk Buna ziua am si eu o mika problema si as dori sa imi raspundeti daca a-ti putea si de aceea va multumesc frumos.Deci am fost casatorita civil cu un barbat care ... (vezi toată discuția)