Infractiunea este sav de un avocat, se face plangere catre parchetul Curtii de Apel, procurorul retine ca a fost sav aceasta fapta, ca a produs prejudicii, deci confirma situatia prezentata in plangerea penala, dar dispune NUP pt ca fapta nu este prev de legea penala. Dar in legea registrului comertului lg 26/1990, art 48 prevede doar
aRT. 48
(1) Persoana care, cu rea-credinţă, a făcut declaraţii inexacte, în baza cărora s-a operat o înmatriculare ori s-a făcut o menţiune în registrul comerţului, ]se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 1.000.000 lei la 5.000.000 lei, dacă, potrivit legii, fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(2) Prin hotărârea pronunţată, instanţa va dispune şi rectificarea sau radierea înmatriculării ori menţiunii inexacte.
In acesta lege nu exista nici o duispozitie cu privire la aspecte procesuale, instanta competenta, nimic
Ma intereseaza daca pot ramane in penal-planf=gere impotriva rezolutiei procurorului sau ce instanta si in ce mod poate fi sesizata cu sav acestei infractiuni?
Intre pers vatamata si persoana impotriva careia s-a facut plangerea penala exista numeroase sentinte comerciale care recunosc ca X a declaraţii inexacte, în baza cărora s-a operat o înmatriculare ori s-a făcut o menţiune în registrul comerţului, ca acestea au produs efecte juridice, ca Y a fost prejudiciat, dar nu au dispus aplicarea vreunei sanctiuni.