avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii in apartament platite de toti proprietarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii in apartament platite de toti proprietarii

Buna ziua,

La un etaj superior, coloana de scurgere de la bucatarie a fost defectata si o inundatie s-a produs pina la parter in locuinte. Pentru a repara s-a taiat tavanul la un apartament detinut de un membru al comitetului.
Comitetul de bloc a aprobat ca noi toti sa platim reparatiile. Este corect? Nu se cunoaste apartamentul de la care s-a produs defectiunea, pentru asta ar fi trebuit inspectate toate si nu avea nimeni chef, presupun.
Va multumesc pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 12:09, 11 Iulie 2009
Potrivit Legii 230/2007, Art. 48. -
(1) Stabilirea şi repartizarea sumei care priveşte proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac proporţional cu cota-parte indiviză din proprietatea comună.
(2) Cheltuielile efectuate de asociaţia de proprietari pentru plata unor servicii de utilităţi publice sau de altă natură, legate de proprietăţile individuale din condominiu şi care nu se facturează individual pe fiecare dintre acestea, se repartizează după acelaşi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, în conformitate cu prevederile contractului încheiat cu furnizorul respectivului serviciu
Deci asociatia de proprietari poate stabili si in situatia descrisa de dv. cota de contributie a fiecaruia la reparatii
Multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca daca in apartamentul meu va aparea o inundatie de la vecinii mei, asociatia, vecinii mei vor plati reparatiile la mine, da?
Ok, asta e bine.
Intrebam pentru ca au mai fost situatii in care cel care a provocat a platit.
Si eu, daca inund pe cineva platesc vecinii?
E bine de stiut.
Ne mai ajutam un pic de Legea 230/2007:
Art. 17. - Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.

Eu cred ca cel vinovat de inundatie ar trebui sa repare sau sa suporte cheltuielile de reparatie. Daca este vinovat !

~ Conținut șters la cerere ~
Domnul jurist Clement, multumesc dar ce ati facut dvs., i-ati copiat pe cei care au raspuns inaintea dvs. si atat?
Foarte interesant!
=D>
Sa inteleg ca poate fi si asa si asa... :))
Vinovatul nu se cunoaste, in cazul nostru. Revin cu lamuriri, dupa ce mai intreb odata.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)