avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii in apartament platite de toti proprietarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii in apartament platite de toti proprietarii

Buna ziua,

La un etaj superior, coloana de scurgere de la bucatarie a fost defectata si o inundatie s-a produs pina la parter in locuinte. Pentru a repara s-a taiat tavanul la un apartament detinut de un membru al comitetului.
Comitetul de bloc a aprobat ca noi toti sa platim reparatiile. Este corect? Nu se cunoaste apartamentul de la care s-a produs defectiunea, pentru asta ar fi trebuit inspectate toate si nu avea nimeni chef, presupun.
Va multumesc pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 12:09, 11 Iulie 2009
Dana Marin a scris:

Inteleg ca totul sta la mina administratorului care nu da socoteala nimanui ca nu are nimeni posibilitatea sa cerceteze cu lupa unde anume s-a intamplat defectiunea. Daca ea zice ca a fost intre T-ul X si T-ul Z, asa ramine.

Totul ar sta " la mana administratorului" dac acesta ar reclama avaria , tot administratorul ar constata, ar face singur reparatia intrand in singur in casa oamenilor, ar face singur factura si chitanta, receptia, contractul, etc.
Dar , de obicei administratorul constata si verifica reclamatia proprietarului ( 2 oameni pana aici ), aduce la cunostinta presedintelui si comitetului ( alti 4-5 oameni), cauta un instalator sau doi ( alti oameni ), face impreuna cu proprietarul si/sau membrii comitetului o receptie , face repartizarea cheltuielilor care se verifica de cenzor si aprobata de presedinte.
Asadar nu suntem la mana unui administrator. Acesta face si el ce se pricepe si ce i se cere. Ca unul o fi nepriceput, ca nu se implica , etc. , se poate renunta la el si gasi altul mai bun. Dar trebuie sa avem incredere in cei care muncesc in asociatie atat timp cat fac treaba buna si sa-i schimbam atunci cand este cert ca nu-si fac treaba sau inseala.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
Adriantot, moderator
La noi cazul este ca administratorul si comitetul sunt mina in mina, nu stiu cum o fi la altii. Cum se explica altfel ca numai d-lui din comitet i s-a platit reparatia de catre tot blocul? Au fost multe cazuri cand oamenii au platit din buzunar, toate de fapt.
Admin + comitet = love

O fi vreo coincidenta.
Dar si Dv. va complaceti in pozitia de voyeur al acestor exhibitionisti cum ne-ati sugerat in formula de mai sus....;)
Daca Dana Marin are dreptate, nu inteleg cum un bloc intreg accepta asa ceva. In general oamenii nu sunt dispusi sa plateasca orice fara sa fie curiosi ce platesc.
Ei... de-abia s-a afisat lista si multi nu au vazut decit REPARATIE IN URMA INUNDATIEI LA ETAJUL 1 (parti comune) la avizier. Sta cineva sa cerceteze ce s-a petrecut? Eu am aflat absolut intamplator detalii si de aceea am inceput sa ma interesez. Dar altii nu au de unde sa stie ce si cum exact.
O sa le comunic eu ce am aflat si asa sigur vor lua pozitie mai multi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)