avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

buna ziua.
am mostenit impreuna cu allte doua persoane o suprafata de teren (33 ari).In urma masuratorilor terenul are 54 de ari.conform titlului de proprietate am primit suprafata de 11 ari fiecare.putem obtine fiecare 1/3 din diferenta?mentionez ca limitele terenuluinu au fost schimbate niciodata de peste 50 de ani dor ca in registrul agricol apar dor 33 ari.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adypompy , utilizator 18:14, 7 Iulie 2009
Cu siguranta, daca persoana de la care ati mostenit nu a fost niciodata tulburata si a stapanit linistita terenu l sau, acea diferenta ii apartine in vitrutea trecerii a peste 30 de an i in care nimeni nu a revendicat vreo parte din teren, iar dvs, ca mostenitori veti prelua toate drepturile autorului.
Va multumesc.
deci ma prezint in instata cu 2 martori.
se poate ca unul din cei trei mostenitori sa ceara mai mult decit cota de 1/3?
mentionez ca eu am o constructie inceputa pe cota mea de 1/3.autorizatia de constructie este emisa pe suprafata intabulata, dar datorita unor arbori am depasit limita din planul de situatie.este vorba de un nuc pentru care trebuie autirizatie speciala pentru al defrisa.surplusul de teren se afla in spatele parcelelor intabulate, accesul facandu-se pe parcelele noastre
legally a scris:

Cu siguranta, daca persoana de la care ati mostenit nu a fost niciodata tulburata si a stapanit linistita terenu l sau, acea diferenta ii apartine in vitrutea trecerii a peste 30 de an i in care nimeni nu a revendicat vreo parte din teren, iar dvs, ca mostenitori veti prelua toate drepturile autorului.

:stunned:

Deoarece dreptul de proprietate a fost reconstituit in urma aplicarii legilor fondului funciar uzucapiunea nu poate fi invocata. Exista in acest sens o constanta si unitara jurisprudenta (cu unele abateri, desigur, pentru ca suntem in Romania).
Cum puteti totusi rezolva problema ? Greu de spus. Consultati eventual un avocat din zona caruia sa-i prezentati exact si complet toata situatia de fapt. Puteti sa incercati chiar si cu uzucapiunea, daca e "la moda" la instanta unde veti introduce cererea, insa ar trebui sa stiti dinainte la ce sa va asteptati.
si ce-i de facut in cazul asta?
cum pot intra legal in posesia terenului?
adypompy a scris:

si ce-i de facut in cazul asta?
cum pot intra legal in posesia terenului?

Pai daca nu sunteti in posesia terenului cum doriti sa invocati uzucapiunea - dobandirea proprietatii prin posesie indelungata - ?

Alte discuții în legătură

Teren intravilan-proprietar fara urmasi van_allen78 van_allen78 este vorba de un teren de 500 mp, care a apartinut unui unchi de strabunic care nu a avut urmasi.acesta ,pe nume P..V., a avut 2 frati-pe strabunicul meu si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune adypompy adypompy in urma cu citeva zile am avut primul termen intr-o actiune de uzucapiune.terenul pe care-l detin este urma unui partaj voluntar,fiind intabulat.sora mea a ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de propietate iongiurca iongiurca Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ; -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan ... (vezi toată discuția)