avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

in urma cu citeva zile am avut primul termen intr-o actiune de uzucapiune.terenul pe care-l detin este urma unui partaj voluntar,fiind intabulat.sora mea a depus o cerere de interventie pe motiv ca am efectuat un plan de situatie ilegal(este facut de catre o firma de cadastru autorizata),obturindu-i drumul de acces la proprietate si faptul ca are o magazie pe ternul meu.mentionez ca sora are poarta la drum, deschiderea terenului ei fiind de peste 30m.ea folosea terenul meu pentru a avea acces in spatele proprietatii ei,nefiind drum clasat ci pur si simplu terenul pe care-l detin pe care am construit o casa cu toate actele necesare- certificat de urbanism respectiv autorizatie de constructie.
si eu si sora detinem cite 1100 mp,iar in urma masuratorilor am descoperit un plus de teren de 1100,eu invocind uzucapiunea pentru cota parte de 1/2 conform certificatului de mostenitor.terenul a fost tinut de catre parintii nostri de dinainte de colectivizare.
sunt sanse ca cererea ei sa afecteze cursul procesului ?
Cel mai recent răspuns: adypompy , utilizator 17:17, 7 Octombrie 2009
Sa ma iertati dar imi pare f. ambiguu ceea ce spuneti dvs.
Inteleg doar ca dvs. ati introdus o actiune in uzucapiune cu privire la o suprafata de teren care se regaseste in posesia dvs. si ca in aceasta actiune sora dvs. a formulat o cerere de interventie motivat de faptul ca ati fi facut dvs. un plan de situatie ilegal.
Inainte de toate ca strict juridic .. eu unul nu stiu sa incadrez o astfel de cerere de interventie cu o astfel de motivare.
Daca poate afecta in vre-un fel cursul procesului ?
Desigur ca poate .. mai ales daca ar fi o cerere de interventie in sprijinul celui impotriva caruia uzucapati.
Poate ca ar trebui sa fiti ceva mai explicit in expunerea dvs.
e vorba de un lot de teren de 22 ari in acte care in realitate are 33ari.in urma partajului voluntar m-am intabulat pe 11 ari, invocind uzucapiunea pentru jumatate din surplusul de 11,respectiv 5,5 ari.sora a facut cerere de interventie invocind faptul ca am efectuat in mod ilegal un plan de situatie modificind hotarul vechi dintre noi, ca ocup o paerte din teren pe care are o magazie de lemne si ca-i blochez accesul pe proprietate.mentionez ca detin terenul de citeva luni, acesta fiind administrat de catre sora mea pina la partaj.planul de situatie este executat de o firma autorizata iar accesul ei se face pe poarta casei nu pe proprietatea mea.ambele parcele au deschidere la drum si intrari separate.uzucapiunea este dechisa in numele mamei mele,decedata,eu dobindind terenul prin mostenire.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
adypompy, utilizator
Daca mama dvs este decedata dvs trebuia sa deschideti procesul de uzucapiune.
Asa, la o prima vedere ati avea sanse.
Vedti ca ar fi bine sa aveti si avocat sa nu va incurcati aiurea in timpul procesului.
Va trebuie si martori.
Fara martori audiati nu castigati.

avocat Claudiu Lascoschi
la o valoare de 1800 ron cit ar ajunge taxa judiciara de timbru si onorariul unui avocat? nu as dori sa cumpar terenul de la stat
pot cere audierea ca martor a sorei?si ea se afla teoretic in aceeasi situatie doar ca ea nu este intabulata.intr-o zi si ea va ajunge in situatia mea.
uzucapiunea este dechisa in numele mamei mele,decedata,eu dobindind terenul prin mostenire.

Adica vreti sa spuneti ca in aceasta actiune calitatea de reclamant o are mama dvs. decedata ?
Terenul provinde din mostenirea de pe urma mamei dvs.?
Asupra acestui teren spuneti ca ati facut un partaj voluntar?
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Alin Paidiu, Avocat

Alte discuții în legătură

Act de vinzare/cumparare vs titlu de proprietate popgeorge_ion popgeorge_ion [b][i]Socri mei au cumparat acum 40 de ani o casa si un teren aferent pentru o anumita suma de bani, ambii fiind proprietari. Acum 6 ani au fost dati in ... (vezi toată discuția)
Cum pot interveni intr-un proces leusan leusan S-a introdus o actiune in instanta pentru uzucapiune in contradictoriu cu primaria, pentru un teren alaturat casei mele de catre un individ care nu a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)