avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

in urma cu citeva zile am avut primul termen intr-o actiune de uzucapiune.terenul pe care-l detin este urma unui partaj voluntar,fiind intabulat.sora mea a depus o cerere de interventie pe motiv ca am efectuat un plan de situatie ilegal(este facut de catre o firma de cadastru autorizata),obturindu-i drumul de acces la proprietate si faptul ca are o magazie pe ternul meu.mentionez ca sora are poarta la drum, deschiderea terenului ei fiind de peste 30m.ea folosea terenul meu pentru a avea acces in spatele proprietatii ei,nefiind drum clasat ci pur si simplu terenul pe care-l detin pe care am construit o casa cu toate actele necesare- certificat de urbanism respectiv autorizatie de constructie.
si eu si sora detinem cite 1100 mp,iar in urma masuratorilor am descoperit un plus de teren de 1100,eu invocind uzucapiunea pentru cota parte de 1/2 conform certificatului de mostenitor.terenul a fost tinut de catre parintii nostri de dinainte de colectivizare.
sunt sanse ca cererea ei sa afecteze cursul procesului ?
Cel mai recent răspuns: adypompy , utilizator 17:17, 7 Octombrie 2009
ok, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare/cumparare vs titlu de proprietate popgeorge_ion popgeorge_ion [b][i]Socri mei au cumparat acum 40 de ani o casa si un teren aferent pentru o anumita suma de bani, ambii fiind proprietari. Acum 6 ani au fost dati in ... (vezi toată discuția)
Cum pot interveni intr-un proces leusan leusan S-a introdus o actiune in instanta pentru uzucapiune in contradictoriu cu primaria, pentru un teren alaturat casei mele de catre un individ care nu a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)