avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare la limita de varsta

intrebarea mea este: daca de 8 ani am 2 locuri de munca, cu contract de munca pe perioada nedeterminata (8 + 4 ore/zi) al doilea loc de munca (4 ore/zi) este luat in calcul la diminuarea varstei de pensionare? (am 58 ani si 40 vechime in munca)
Cel mai recent răspuns: monicaleanca , utilizator 08:04, 18 Iunie 2015
Nu influienteaza stagiul de cotizare.
Influienteaza doar cuantumul pensiei.
1. Stagiul de cotizare este acelasi indiferent cate contracte individuale de munca (CIM) aveti in acelasi timp.

2. Va ajuta la calcularea punctajului mediu anual deoarece ati avut venituri cumulate mai mari si pentru care ati platit contributia la pensie.
multumesc!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinarea pensiei in functie de stagiile realizate neby06 neby06 eu am doua locuri de munca cu contract de munca inregistrat ia itm pentru amindoua. avind in vedere ast va rog sa-mi spuneti si mie la vechimea contributiei ... (vezi toată discuția)
Cum ma afecteaza la pensie faptul ca lucrez doar patru ore pe zi? alextomescu alextomescu Buna ziua. Va rog sa-mi precizati conditiile in care ma va afecta la pensie, faptul ca in momentul de fata mi-a fost redus programul zilnic de lucru la 4 ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul punctaj pensie ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.dupa cum scrie si titlul doresc sa aflu care este modalitatea de calcul a punctajului(lunar,anual,final). (vezi toată discuția)