avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Buna ziua. Sotul meu lucreaza ca si inginer mecanic, pe un salariu minim pe economie, vrea sa-si dea demisia pt un loc de munca mai bun. Mentionez ca lucreaza in acest service din Ianuarie 2010. Cu cat timp inainte trebuie sa-si anunte angajatorul ca vrea sa-si de-a demisia? Multumesc
Cel mai recent răspuns: justandreea , utilizator 14:27, 17 Iunie 2015
Buna ziua,
Daca nu are functie de conducere, atunci durata preavizului este de 20 zile lucratoare. Acest termen curge de la data depunerii demisiei.
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

În calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatorului.
Multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Sunt profesor si vreau sa-mi dau demisia mih43l4 mih43l4 Sunt profesor debutant si vreau sa-mi dau demisia. In acest caz, se aplica aceleasi reguli ca si in cazul persoanelor care lucreaza in mediul privat? Ma refer ... (vezi toată discuția)
Despre demisie Paula Slabu Paula Slabu Buna ziua, am sio eu va rog o uintrebare daca vreau sa mi dau demisia cate zile trebuie sa stau in preaviz si care este argumentul din lege si din care lege. ... (vezi toată discuția)