avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre demisie

Buna ziua, am sio eu va rog o uintrebare daca vreau sa mi dau demisia cate zile trebuie sa stau in preaviz si care este argumentul din lege si din care lege. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 4 Februarie 2017
In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Art.81C.mun.
....
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
.....

Prin urmare, verificati in c.i.m. ce este mentionat la durata termenului de preaviz in cazul demisiei.
Buna ziua. As avea o intrebare..ce functii se considera pentru salariatii cu functii de executie si care sunt functiile ale salariatilor care ocupa functii de conducere? Spre exemplu un team leader intr-o multinationala, consider ca ar putea fi si una si alta...are functie de conducere dar si de executie deoarece si el este la randul sau pe un nivel inferior in piramida ierarhica.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
simonamariaelena, utilizator
Functiile de conducere , precum si cele de executie sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.
Buna ziua,


Multumesc pentru raspuns. Pentru in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă se poate considera neplata CAS'ului incepand exact cu data angajarii? Cred ca exista o diferenta de vreo saptamana intre data angajarii si data de la care apar in cadrul CAS cu plata efectuata de companie.
Neplata contributiilor si impozitelor aflate in sarcina angajatorului este motiv de demisie fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea preavizului? ContSters423282 ContSters423282 In firma in care lucrez, sunt al patrulea care pleaca in o singura luna (firma mica). Insa colegii mei au fost tinuti doar o saptamana in preaviz, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Sunt profesor si vreau sa-mi dau demisia mih43l4 mih43l4 Sunt profesor debutant si vreau sa-mi dau demisia. In acest caz, se aplica aceleasi reguli ca si in cazul persoanelor care lucreaza in mediul privat? Ma refer ... (vezi toată discuția)