Buna ziua, am sio eu va rog o uintrebare daca vreau sa mi dau demisia cate zile trebuie sa stau in preaviz si care este argumentul din lege si din care lege. Multumesc
In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Art.81C.mun.
....
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
.....
Prin urmare, verificati in c.i.m. ce este mentionat la durata termenului de preaviz in cazul demisiei.
Buna ziua. As avea o intrebare..ce functii se considera pentru salariatii cu functii de executie si care sunt functiile ale salariatilor care ocupa functii de conducere? Spre exemplu un team leader intr-o multinationala, consider ca ar putea fi si una si alta...are functie de conducere dar si de executie deoarece si el este la randul sau pe un nivel inferior in piramida ierarhica.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Pentru in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă se poate considera neplata CAS'ului incepand exact cu data angajarii? Cred ca exista o diferenta de vreo saptamana intre data angajarii si data de la care apar in cadrul CAS cu plata efectuata de companie.