avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evitarea Preavizului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evitarea Preavizului?

In firma in care lucrez, sunt al patrulea care pleaca in o singura luna (firma mica). Insa colegii mei au fost tinuti doar o saptamana in preaviz, eu fiind fortat sa stau 21 de zile, dupa ce au aflat Team Leader-ii ca primesc oferte, ca sa le ratez pe primele. Dat fiind faptul ca in contract nu este nimic stipulat legat de preaviz, pot pleca dupa ce inmanez demisia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 28 Februarie 2017
Ati verificat sigur c.i.m. cu privire la mentionarea duratei de preaviz ?

In caz de demisie, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Nu scrie nimic in nimic. Si mie mi s-a comunicat 21 de zile pentru o pozitie entry-level, si ca demisia se va semna la sfarsitul ultimei zile.
Nu are ce demisie sa vi se semneze , ci poate decizia de incetare a c.i.m.

Daca in c.i.m. nu este prevazut termenul de preaviz in caz de demisie, consider ca nu trebuie sa stati in preaviz.

Art.81 alin.4 C.mun. reglementeaza expres ca, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Despre demisie Paula Slabu Paula Slabu Buna ziua, am sio eu va rog o uintrebare daca vreau sa mi dau demisia cate zile trebuie sa stau in preaviz si care este argumentul din lege si din care lege. ... (vezi toată discuția)
Durata perioadei de preaviz Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns ! Am o alta intrebare: in contractul individual de munca este specificata ca perioada de preaviz in ... (vezi toată discuția)