avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... prima carte de identitate in strainatate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

prima carte de identitate in strainatate

Buna Ziua!

Sora mea este are cetatenie dubla, moldoveneasca si romana. A primit cetatenia romana prin intermediul mamei. Nu era majora cand mama mea a primit cetatenia romana si a fost trecuta in actele mamei.
Are resedinta in portugalia, are acte de identitate moldovenesti si certificat de nastere romanesc si adeverinta de cetatenie romaneasca.
Vrea sa-si faca carte de identitate romaneasca insa nu poate veni in Romania.
MA POATE IMPUTERNI PE MINE SA II FAC CARTE DE IDENTITATE DE AICI DIN ROMANIA?
A FOST LA AMBASADA ROMANIEI IN PORTUGALIA SI I-AU SPUS CA NU POATE SA-SI FACA PRIMA CARTE DE IDENTITATE DE ACOLO.
CUM O POT AJUTA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 5 Iulie 2009
Da , va poate face o procura autentificata prin care va imputerniceste sa o reprezentati la Autoritatile abilitate , in vederea rezolvarii si solutionarii problemei specificate.

Mult succes ,
Cetatenii romani aflati in strainatate pot depune cerere pentru eliberarea primului act de identitate impreuna cu documentele prevazute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale Romaniei din statul respectiv.

In situatia cetatenilor romani care au domiciliul in Romania si se afla temporar in strainatate, eliberarea cartii de identitate se poate face prin intermediul altei persoane, pe baza de procura speciala, autentificata la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei din tara respectiva.
Pe link-ul de mai jos gasiti modelul de formular care trebuie completat
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie pentru schimbare buletin Ancuta 79 Ancuta 79 Buna ziua ad avea o intrebare trebuie sa imi schimb buletinul ad vrea sa stiu daca fac procura la cineva sa mearga in locul meu acea procura se poate face la ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)