avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolația termică a pereților exteriori ai blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolația termică a pereților exteriori ai blocului

Locatarii de pe scara noastră au hotărât să izoleze termic pereții exteriori, mai puțin cel de la parter care are deja izolat. Totul a fost în regulă, până la plata aticului (parte a antablamentului, deasupra cornişei, împodobită cu pilaştri, menită să mascheze marginea acoperişului şi jgheaburile). Cei de la primul și de la cel de-al doilea etaj nu vor să participe la plata izolației aticului și nu mi se pare corect ca noi, locatarii de la etajul al patrulea, să plătim și părțile celor doi(cei de la etajul al treilea au fost de acord să-și plătească partea lor).Întrebarea mea este următoarea- Trebuie ca noi să plătim mai mult, deși aticul aparține blocului, nu nouă, celor de la etajul al patrulea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:39, 17 Iunie 2015
Terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Asociatia de proprietari este responsabila pentru intretinerea si reparatia partii comune de constructii si instalatii din imobil
Costurile aferente hidroizolatiei terasei urmeaza sa se repartizeze tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Nu exista temei legal pentru exonerarea de la plata a proprietarilor functie de nivelul unde domiciliaza
Suma individuala urmeaza sa se comunice in lista de intretinere
Daca proprietarii nu inteleg sa achite in termenul stabilit cotele lunare de intretinere inclusiv cele aferente parti comune,asociatia de proprietari are dreptul sa aplice disp L nr 230/2007 art 49=aplicare de penalitati,art 50=actionare in justitie pentru recuperare sume cu titlu de restanta,art 51=instituirea privilegiului imobilar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare terasa bloc adrian_ing adrian_ing Buna seara, am un apartament intr-un bloc \\"comunist\\", la etajul 8/8 si as fi interesat sa aflu in ce conditii pot deveni proprietarul suprafetei de ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis cochirleanu cochirleanu locuiesc la ultimul etaj.am avut infiltratie f mari si am anuntat administratora de aces lucru.mi a sp ca trebuie sa anunt locatarii pentru a le cere ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)