avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta pensionare

Buna ziua,

As dori sa stiu, daca se poate, cand anume imi pot depune cat mai curand dosarul de pensie, daca sunt nascut in 4.08.1953 si lucrez de 38 de ani, din care 22 in grupa a II-a

Multumesc,
Marius
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:33, 4 Iulie 2009
Date generale: Un barbat nascut in august 1953 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta daca a realizat un stagiu complet de cotizare de 35 de ani si a implinit varsta standard de pensionare de 65 de ani.

Dvs. ati depasit stagiul de cotizare cerut de Legea nr. 19/2000. In functie de reducerile si de sporurile prevazute de lege, puteti beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta, la implinirea varstei de 60 de ani;
-pensie anticipata partiala sau pensie anticipata tot la implinirea varstei de 60 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata g_flor g_flor sunt nascut in anul 1953 am varsta de 56ani si 6 lunicu vechime in munca de 38 ani din care 20 ani de grupa a doua fara intrerupere in munca .As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Cand ies la pensie tomozeiu iulian tomozeiu iulian data nasteri 1953 15 februarie30 de ani vechime grupa a 2-a (vezi toată discuția)
Pensie anticipata cu sau fara penalitati vladuta vladuta Sotul este nascut in 17.08.1953 si are 35 ani vechimein munca.A lucrat in grupa 1 timp de 10 ani si 5 luni la care i sa calculat un spor de 6 ani.In grupa a 2 ... (vezi toată discuția)