avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minori - spatii publice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minori - spatii publice

Buna ziua,

Pentru ca divortul dureaza mai mult decat s-a estimat initial am obtinut program pentru vizitarea copiilor minori prin Ordonanta Presedintiala. In Hotararea Instantei se mentioneaza ca pot sa-mi petrec timpul cu copiii la locuinta lor sau in spatiile publice. Intrebarea mea este: pot sa transport copiii cu masina personala pentru ai duce la spatii de joaca, film, etc.? Mersul pe jos nu este o optiune in acest caz pentru ca ei locuiesc acum la mama lor intr-o localitate mica.
Multumesc anticipat.

S.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:39, 19 Iunie 2015
Programul este cumva si in prezenta mamei?
Inteleg ca intrebarea dvs este daca puteti transporta copiii. Avand in vedere ca spuneti ca mama locuieste intr-o localitate mica, probabil ca doriti sa iesiti cu copiii in afara localitatii. Desigur ca aveti dreptul sa-i luati cu masina in cadrul programului. Daca doriti si aveti un dialog firesc cu mama puteti sa-i spuneti unde intentionati sa mergeti cu copiii ptr a-i menaja grija materna, nu ptr ca ati fi obligat.
Cata vreme va incadrati in orele prevazute de program va puteti petrece cum doriti timpul cu copiii.
Nu, programul nu este in prezenta mamei. Sunt mentionate locuinta copiilor si spatiul public.
Nu sunt 100% sigur ca "locuinta copiilor" inseamna apartamentul unde locuieste mama acum ptr. ca nu exista o hotarare a Instantei care sa spuna ca, copiii locuiesc la mama.
Comunicarea cu mama copiilor este inexistenta din dorinta ei.
Situatia intre noi este inca foarte conflictuala in sensul in care ea ma face "albie de porci" de fiecare data cand ma vede, nu conteaza cine este de fata: avocat, psiholog, copii...
Am "incasat" pana acum in speranta ca voi putea lua copiii la mine in viitorul apropiat dovedind ca mama le poate oferi conditii net inferioare de educare, crestere, etc.
Puteti transporta copiii fara probleme, eventual trimitand un mail cu locul unde mergeti impreuna cu copiii. De ce insa nu v-a fost dat un program la domiciliul dvs? Nu ati cerut un astfel de program?

Alte discuții în legătură

Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dreptul de a-mi vedea și de a petrece timp cu copiii, fără acțiune în instanță? End3r End3r Bună ziua. Am următoarea \"problemă\" în viața de familie. Sunt căsătorit cu actuala mea soție de aproximativ 5 ani. Avem doi băieți, de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)