Bună ziua. Am următoarea "problemă" în viața de familie. Sunt căsătorit cu actuala mea soție de aproximativ 5 ani. Avem doi băieți, de 3 ani respectiv 1 an. Am locuit împreună până aproximativ acum o lună. Domiciliul nostru și al copiilor a fost într-o locuință cu chirie (contract de chirie înregistrat ANAF). Datorită unor discuții repetate în contradictoriu, soția mea a luat cei doi copii și din proprie inițiativă, a plecat cu ei la socrii mei. Menționez că locuința socrilor este în aceeași localitate. Chestia este că ea nu mă mai lasă să-mi văd copiii. Mi-a fost refuzat accesul atât în bloc, cât și la domiciliul părinților ei. Am încercat să-mi vizitez copiii de 3 ori în acest interval de timp (o dată am fost ținut pe scară în fața ușii, a doua oară am fost îmbrâncit în pragul ușii, a treia oară nu mi s-a răspuns la interfon). I-am scris în repetate rânduri pe telefon că doresc să-mi văd copiii, la telefon nu-mi răspunde.
Nu este la prima "evadare" la părinții ei. Aceste lucruri se produc când avem divergențe de opinie și discuțiile escaladează până la jigniri, înjurături și urlete, de o parte și de alta. Din păcate certurile au avut loc de față cu copiii.
Nu mi-am abuzat copiii fizic. După serviciu, m-am implicat în tot ce înseamnă creșterea lor: cumpărat lucruri și măncare, preparat mâncare, hrănire, baie, schimbat, jucat etc. Am fost un tată normal, nici mai bun , nici mai rău decât alții. Îmi iubesc copiii.
În relația cu soția mea, lucrurile au oscilat mereu. Certuri din te miri ce, lipsă de respect, neîncredere și negativism la greu din partea ei. Nu am înșelat-o, nu am vicii, am adus toți banii din salariu în casă și am întreținut toată gospodăria în tot acest interval. Menționez că venitul familiei a fost format până la nașterea copiilor din salariu meu, iar după nașterea lor s-a mai adaugat indemnizația mamei și alocațiile. Salariul meu este de 5 - 6 ori mai mare decăt suma indemnizațiilor și alocațiilor. Așasadar, este un salariu mai mult decât decent pentru Romănia. Salariul meu a întreținut gospodăria în proporție de 80%, restul fiind indemnizația și alocațiile copiilor.
Din diverse motive, soția mea a fost și este nemulțumită de deciziile mele. Ultima mea decizie a fost aceea de a ne muta cu toată familia în București. Ea nu a fost de acord cu acest lucru, chiar dacă eu i-am explicat că nu ne leagă mai nimic de orașul în care stăm acum. Acesta a fost în mare motivul ultimei dispute și motivul plecării cu copiii.
Momentan, nu doresc să divorțăm. Încă sper că va înțelege beneficiile deciziei de a ne muta în București. Din acest considerent, vă adresez întrebarea din titlu.
Vă mulțumesc anticipat și sper că m-am făcut cât de cât înțeles.
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti civilizat singura posibilitate este printr-o sentinta in instanta.
Chiar daca nu divortati puteti sa va adresati instantei cu o cerere de stabilire a unui program de vizitare si, in subsidiar, sa solicitati acelas lucru prin ordonanta presedintiala.
Luati legatura cu un avocat ca sa va ajute.
Vreau să mă sigur că am înțeles bine. Așadar, FĂRĂ a iniția o acțiune de divorț există prin/în instanță o altă modalitate de obținere a unui program de vizitare?
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti civilizat singura posibilitate este printr-o sentinta in instanta.
Chiar daca nu divortati puteti sa va adresati instantei cu o cerere de stabilire a unui program de vizitare si, in subsidiar, sa solicitati acelas lucru prin ordonanta presedintiala.
Luati legatura cu un avocat ca sa va ajute.
proastasatului
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trimiteti dnei un mail in care ii dati un termen rezonabil pentru a propune un program intre dvs si baieti. Precizati-i ca in absenta unei propuneri veti merge in instanta. Negociati programul propus dovedind flexibilitate. Nu va faceti ambitii stupide, ci concentrati-va in a pastra relatia cu copiii.
Daca ajungeti la o forma de program agreata, mergeti si semnati-o la notar.
Cu titlu de experienta personala: cantariti-va bine fiecare decizie si nu porniti actiuni in instanta, fara ca acestea sa fie cu adevarat necesare! De modul in care veti croi relatia cu mama copiilor va depinde daca veti trai intr-un razboi (intins pe ani de zile), cu toate dezavantajele: timp, bani, energii cheltuite din viata si tineretea dvs, sau, daca veti ajunge la o intelegere, fie aceasta chiar una care nu corespunde complet dorintei dvs. Mai rezolva timpul si indepartarea voastra de momentul fierbinte de acum.
Nu ma indoiesc ca orice avocat va v-a spune mergeti in instanta! Ce ati vrea sa spuna? Dvs ganditi-va insa ca viata dvs nu o va trai avocatul, ci dvs si copiii. Un razboi odata inceput nu mai are cale de intoarcere. Chibzuiti fiecare pas cu maturitate, nu cu patima.
Fără proces nu puteti vedea minorul daca va interzice.
Poate ar fi bine sa mergeți la avocat ca sa vedeti ce sa faceti si sa cunoasteti aspecte esențiale pe mai multe paliere ale situației concrete.
Sfatul meu este ca in decurs de o saptamana sa va hotărâți ce faceti deoarece pierdeți timp pretios si totul se va întoarce împotriva dvs.
Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București