avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am convenit impreuna cu sotia sa divortam amiabil la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am convenit impreuna cu sotia sa divortam amiabil la notariat. ...

Am convenit impreuna cu sotia sa divortam amiabil la notariat. Avem 2 copiii gemeni minori (8 ani, nascuti in urma procedurii de fertilizare in vitro, fertilizare platita integral de mine, eu chiar mi-am dorit copiii si iubesc enorm, avem o relatie deosebita de cand cu certurile si reprosurile acestia dorm cu mine fiindca mama este foarte nervoasa, sotia la data respectiva nu avea venituri). Doresc nespus sa nu fiu indepartat in vreun fel din viata si educatia copiilor. Sotia spune ca ar fi deacord cu custodia comuna a minorilor, adica in timpul anului scolar copii sa stea cu mine iar in vacante sa stea la ea. Este posibil acest lucru? In perioada scolii ea spune ca nu poate avea grija de copiii fiindca parintii ei nu sunt deacord cu divortul(ea vrea sa-si refaca viata cu un alt barbat) si nu are cine sa o ajute (inclusiv veniturile ei sunt salariu minim) si atat parintii ei cat si ai mei au specificat clar ca ma vor ajuta sa educam copiii sa nu simta despartirea. In aceasta situatie se mai impune sa plateasca cineva pensie alimentara sau alte cheltuieli? In privinta bunurilor am convenit sa fie impartite in mod egal intre noi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:49, 10 Ianuarie 2024
Atunci puteti stabili domiciliul minorilor la dvs., si restul ce trebuie trecute in acte ( program de vizita, pensie alimentara....) va intelegeti cu notarul.
Nu o sa vina nimeni sa va intrebe daca doamna a platit pensia pe luna cutare, daca le-a luat rechizite.... asta o sa ramana doar intre dvs. si doamna, de nu o sa mergeti la executor ca nu a platit pensia...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
Ionut.ion, utilizator
intai ganditi-va daca asta vreti , ca de putut, se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sotia vrea sa divortam amiabil dupa 20 de ani de casnicie ... tgf tgf Buna ziua. Sotia vrea sa divortam amiabil dupa 20 de ani de casnicie in care avem doi copii minori si locuim impreuna intr-un apartament proprietate comuna . ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Yoyo82 Yoyo82 Buna ziua! In scurt timp voi intenta proces de divort sotului. Avem impreuna 2 copii minori si ajungand la discutia referitoare la pensia alimentara,el sustine ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie minor iuliaiuliaf iuliaiuliaf #-o#-o buna ziua, in ultima perioada ma confrunt cu o perioada destul de tensionata acasa, cu multe scandaluri si certuri....amenintari.... cu un sot care in ... (vezi toată discuția)