Sarut mana,
Imi pare rau pentru situatia prin care treceti. Mai intai v-as da un sfat de impacare. Incercati sa-l aduceti pe sot pe drumul cel bun. Asa e cel mai bine pentru copil. Daca nu reusiti... faceti ce ati hotarat.
Instanta competenta in acest caz este judecatoria localitatii in care locuiti acum in Ilfov, fiind domiciliul paratului.
Nu puteti renunta la pensie alimentara, pentru ca este dreptul fetitei, iar judecatorul este obligat sa se pronunte prin stabilirea unui cuantum, fie el si in functie de venitul minim.
In legatura cu masina, fiind in leasing nu este propritatea dumneavoastra deci nu aveti ce sa impartiti cu sotul. Mult succes!
multumesc pentru raspuns
este adevarat ca stam pe raza domiciliului ilfov dar avem buletine diferite, eu de bucuresti el de ilfov..........
am incercat sa-l aduc pe un drum bun,,,,,,,,,,,dar au trecut doi ani si nu s-a intamplat nimic, copilul creste si trebuie sa isi traiasca copilaria cat mai fericit nu in scandaluri....etc
in speta dvs instanta competenta sa se pronunte asupra divortului este judecatoria localitatii unde locuiti, in ilfov.
in ceea ce priveste scoaterea copilului minor din tara fara acceptul celullalt parinte, acest lucru se poate realiza in masura in care dv s va va fi incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca irevocabila . in acest caz nu este nevoie de acorul tatalui printr-o declaratie notariala .
trebuie doar sa treceti minorul pe pasaportul dvs si sa aveti hotararea de incredintare a copilului .
iar in ceea ce priveste leasingul , parerea mea este ca ar trebui sa cadeti de acord cu sotul cine va lua aceasta masina si cine va achita in continuare ratele. chiar daca inca nu este proprietatea dvs pana nu achitati integral suma , s-a platit un avans nu ? sotul a contribuit la plata acestui avans ? ratele le achitati dvs ?
in privinta masinei nu s-a dat nici un avans, aceasta masina a fost achizitionata pe vremea cand lucram in leasing (a fost ca un fel de fidelizare angajat), ratele mi-au fost retinute din salariu meu, iar cand am plecat din leasing am achitat eu ratele
a fost decizia mea in privinta achizitie........
Buna ziua,
am si eu o situatie foarte delicata si cu multe greseli. Vreau ca sa termin odata povestea si nu stiu cum. Am sa va povestesc pe scurt.
In liceu iubeam pe cineva cu care nu puteam fi, Mihai. A fost mai mereu plecat in strainatate (cind revenea in tara mma cauta) si nu a vrut sa-l astept probabil pt ca a vrut sa ma lase singura sa decid asta. Nu stiu dar acum nu prea mai conteaza. In ultimul an de facultate m-am casatorit cu altcineva, Gaby, pe care reusisem sa-l iubesc dar nu cum il iubeam pe Mihai. Viata a mers inante. Deodata a aparut Mihai si dusi de dor si val am facut dragoste o singura data. In aceeasi perioada am facut dragoste si cu sotul meu. Am ramas insarcinata. Cu greu am luat decizia de a creste copilul alaturi de sotul meu chiar daca nu stiam cine e tatal natural. Deci nu am zis nimanui. Fetita se apropia sa implineasca un an. Cu sotul meu nimic nu mai mergea. Absolut nimic. Eram hotarita sa divortez numai ca nu aveam curajul si taria. Ma vedeam singura. A aparut iar Mihai si povestindu-i de viata mea si de ce simteam cu adevarat, mi-a dat curaj sa divrotez. Planuiam ca dupa divort sa incercam sa intemeiem o familie cu tot cu fetita mea. Numai ca el ma tot intreba daca nu cumva copilul nu e al lui. I-am spus ca nu stiu si ca e posibil chiar sa fie al sotului meu. Pt el nu a mai contat al cui era copilul. Ne vroia pe amandoua. In parc el mereu se juca cu copilul, ii mai cumpara o jucarie. Asta mi-a dat taria sa divortez. Decit sa fi stat intr-o casatorie unde nu eram deloc fericita si implinirea mea sufleteasca era in sperante ca poate se va schimba. ...Am depus actele de divort in tribunal pe motivul neparticiparii la viata de familie. Gaby a fost deacord. A aflat de Mihai. A implicat o gramada de oameni in chestia asta. Dar cind lucrurile s-au mai calmat si eu nu am dat nici o clipa inapoi in ideea cu divortul am sta o saptamana si am discutat numai subiectul asta. II spusesem adevarul gol golut (care vi l-am relatat mai sus). Am discutat chiar ce m-ar implini pe mine alaturi de el. Cu promisiuni ca se va schimba si cu un comportament foarte placut fata de amandoua am decis sa ne impacam. Mihai era dispus sa facem testul de paternitate, rezultatul necontind pt el. IDin nou in mrejele lui gaby nu am vrut. L-am chemat odata pe Mihai la noi cind era si Gaby acasa. Am discutat toti trei, Mihai a recunoscut ca ma iubeste si ca ma vrea cu tot cu copil si nimic mai mult. Gaby i-a spus lui Mihai ca el ramane cu mine (ceea ce eu am confirmat) si nu are rost sa ne mai deranjeze vreodata. De atunci nu m-a mai sunt si nici nu am mai auzit de el. Am retras apoi din tribunal cererea de divort. La scurt timp Gaby vine acasa cu o propunere din partea fratelui lui. El cu sotia lui nu puteau face un copil. Gaby imi propusese sa fiu mama purtatoare a copilului lor in schimbul unei sume mari de bani pe vremea aceea. Cu sentimentul de vinovatie ca ii gresisem lui Gaby si el ma iertase si isi schimbase comportamentul fata de mine si fata, am acceptat propunerea cu fertilizarea in vitro in ideea ca poate asa o sa ma ierte si Dumnezu pt copilul meu si o sa ne gasim linistea toti trei. El a facut cu mama lui trei credite de nevoi personale (el fiind titularul imprumutului, mama lui co-debitor - eu ma aflam in concediu crestere copil si nu puteam sa il sustin la banca). Am luat o casa intr-un sat in apropiere de 6 km de botoani. Apoi au urmat nenumaratele analize pt fertilizare. In citeva luni am fost la Timisoara pt a duce la bun sfirstit fertilizarea. Acolo s-a semnat un contract la notar intre noi patru in care recunosteam intelegerea asupra fertilizarii. In final fertilizarea nu a reusit (pierdusem fara vina mea embrionul) si nu s-a mai pus in discutie suma care ar fi fost platita de fratele lui daca le nasteam copilul. O perioada a fost liniste si o viata normala cu bune si rela. Anul trecut cu o zi inantea zilei de nastere a lui Gaby, Mihai s-a sinucis. Acum fata a implinit trei ani. Simbata trecuta Gaby m-a batut fara sa-mi lase urme. A incercat un vecin sa intervina ca sa ia macar copilul de linga noi si Gaby l-a bruscat continuind sa ma bata cu copilul linga noi. Am depus plingere la politite in acest sens dar nu am dat drumu la dosar. Inca ma mai gindesc. Ma doare foarte tare ce mi-a facut dar parca nu i-as face rau. Vreau sa ma despart de el si atit. Acum ridica problema paternitatii (dupa doi ani de cind a aflat) si vrea sa ma oblige sa fiu preiau o parte din credite si sa declar in instanta ca fata nu este a lui. Ce sa fac? Nu pot declara ca nu e a luio ca pote chiar este a lui. Acum doi ani si Mihai ar fi platit pt testul de paternitate dar nu a vrut (nu pot demonstra asta ca el a murit). Erau discutii multe si il sustineam sa facem testul dar nu a vrut nici atunci spunind ca nu conteaza. Acum il vrea, dupa doi ani. Incepuse sa nu mai aduca bani in casa ceea ce alaturata bataii de simbata m-a decis sa vreau divortul. Nici unul din noi nu a depus inca divortul. El a parasit domiciliul fara acordul meu (am martor in acest sens) si nici bani nu mi-a lasat cu care sa cresc copilul sau cu care macar sa ajung la servici.(abandon de familie caci nici nu ma intreaba nimic de copil). Nu ma pot descurca fara bani dintr-o data (salarul meu s-a dus pe banca si ramasesem pe banii lui care ii vedeam cu tiriita).
La banci nu am semnat deloc. La nici un credit nu apare semnatura mea. Si nici nu am fost de fata cind s-a incheiat contractul si nici cind a ridicat banii. Poate sa ma oblige la plata vreunei rate dupa divort?
De ce nu a vrut testul de paternitate atunci si il vrea acum dupa doi ani ? Pina acum s-a purtat ca un tata cu fata mea, ca acum sa nu mai intrebe de ea. Pina acum mergeam la toti in vizita si el era tati , acum se duce la toti si spune ca nu e copilul lui fara a face testul mai intai.
Cum vedeti rezolvarea divortului. Nu am nimic impotriva sa faca testul si acum . Ma simt folosita ca il vrea acum dupa doi ani dupa ce a aflat si nu l-a vrut atunci. Poate a vrut sa-l ajute pe fratele lui cu fertilizarea (ca numai atunci a fost frumos si liniste intre noi) si aopi sa se descotorosesca de mine. Acum suntem tare in urma cu ratele la toate trei bancile, avem datorii la foarte multa lume si sunt de valoare mare. Pe mama lui o executa luna viitoare daca nu depune in banca 10 mil pina la sfirsitul lunii acestea.Acum ca l-au incecat datoriile nu mai sunt buna si si-a amintit ca e posibil ca fata sa nu mai fie a lui?De ce spune la atita lume ca fata nu e a lui cind nici el nu stie ca nu am facut testul de paternitate.
Va rog sa-mi spuneti care este calea de divort pe care voi o vedeti?