#-o#-o
buna ziua,
in ultima perioada ma confrunt cu o perioada destul de tensionata acasa, cu multe scandaluri si certuri....amenintari.... cu un sot care in loc sa isi aprecieze familia prefera sa joace la jocurile de noroc
pentru ca avem impreuna o fetita de sapte ani care desi ar trebui sa fie crescuta de ambii parinti si in armonie, eu ca mama am luat decizia sa divortez
am nevoie de ajutorul vostru
noi ne-am cununat civil pe raza judetului ilfov, insa doar sotul meu are mutatie pe ilfov eu pastrandu-mi mutatia in sectorul 2 la parintii mei
stam impreuna in casa parintilor lui in judetul ilfov.
cererea de divort trebuie sa o depun pe raza judetului ilfov sau o pot face si pe raza sectorul 2?
eu nu vreau decat ca, fetita mea sa ramana in custodia mea, restul bunurilor poate sa faca ce vrea cu ele
ce greutati pot intampina in timpul procesului? eu as vrea sa se termine cat mai repede?
pentru totul raul pe care ni l-a facut mie si fetitei nu vreau nici macar pensie alimentara.
avem insa o masina luata in leasing, insa contratul de leasing este intre mine si societatea de leasing, eu achitand toate ratele? ce se intampla cu aceasta masina?
daca am decizie de divort definitiva si irevocabila, cu incredinterea custodiei copilului catre mama, pot iesi cu fetita din tara fara sa mai am semnatura (declaratia lui la notar)???
va multumesc mult pentru timpul acordat
si pentru micul ajutor
legat de problema creditelor cumnatului, nu vad cum ati putea fi obligata dumneavoastra sa le restituiti, deci nu mi-as face griji din aceasta cauza.
In privinta paternitatii, tatal legal putea sa o conteste in termen de 1 an de la data nasterii copilului, termen care s-a implinit deja.
In ceea ce priveste divortul, evident calea cea mai simpla este cea amiabila insa nu intotdeauna este posibila. Daca sotul este de acord sa divortati va trebui sa aveti un martor care sa ateste ca nu doriti si nu mai puteti continua casatoria, o marturie formala deci dar obligatorie.
In situatia in care nu obtineti consimtamantul sotului pentru desfacerea casatoriei va trebui sa aveti un probatoriu mai amplu in cadrul caruia ar fi indicat sa obtineti si marturia vecinului care a fost martorul abuzurilor.
Va recomand sa consultati un avocat din zona dumneavoastra.
Instanta de judecata isi va exercita rolulul activ , astfel incat , chiar daca incredintarea /pensia de intretinere nu au fost mentionate in cererea de chemare in judecata , se va pronunta , in mod obligatoriu , si asupra acestora .
Iar rudele , pana la gradul al treilea , mai putin descendentii , pot fi audiate , in calitate de martori , in procesele de divort.
doamna, asa cum v-a spus si colegul meu termenul legal pt introducerea actiunii in vederea stabilirii paternitatii este de un an , termen care s-a prescris in cazul dvs .
in ceea ce priveste creditele , eu am inteles ca sotul impreuna cu mama dvs a facut aceste credite . sau nu ? nu se intelege f bine din textul expus de dvs ..
referitor la cererea de divort. eu v-as sfatui ca in cazul in care sotul va mai loveste, sa scoateti ulterior certificat medical si sa mergeti la politie sa depuenti plangere pt lovire. asta doar asa ca sa-l speriati si sa va folositi in instanta de aceasta proba, motivand ca este un sot violent.
ar fi si mai bine ca in situatia in care se repeta aceasta violenta fata de dvs ( nu va doresc acest lucru ) sa aveti si un martor care sa vina in instanta ulterior .
plangerea de la politie o puteti retrage oricand , iar sotul nu va pati nimic, va repet daca va retrageti aceasta plangere .
in ceea ce priveste copilul, din moment ce l-a recunoscut il puteti obliga si la plata pensiei alimentare .
luati legatura cu un avocat din zona dvs
Buna dimineata,
va sunt profund recunoscatoare ca m-ati ajutat cum nici nu speram.
Sunteti nelamuriti de situatia creditelor.
Gaby (sotul meu) are pe numele lui 2 credite (la CEC si la Banc Post)>Aceste credite sunt girate cu veniturile soacrei mele (mama lui). Sunt credite de nevoi personale. Eu nici nu am fost in banca cind s-au contractat aceste credite iar in acea perioada ma aflam in concediu pentru cresterea copilului. Gbay mai are un credit la Opt banc negirat de nimeni, doar cu salarul lui. Tot credit de nevoi personale.La fel , nu am fost in banca la contractarea creditului si nici cind s-au ridicat banii.
Cu acesti bani am cumparat o casa pe numele amindorora . Pe actul de vinzare-cumparare al casei valoarea este de 75 milioane vechi. In realitate a costat 500 milioane vechi. Inaintea noastra casa a avut 5 proprietari.
Parintii mei mi-au dat 200 milioane vechi (isi vindusera si ei apartamentul in aceeasi perioada si s-au mutat in sat cu noi). Acesti bani s-au dat fara nici un act. Cu acesti bani a cumparat o masina si am amenajat cit de cit casa.
Acestea sunt creditele in care eu nu am fost in banca nici la contractare si nici la ridicarea banilor.
Pe numele este un credit girat de el care s-a consumat prin materiale de constructii pt amenajare unui palier din vila mamei in care speram sa conventium impreuna. Am renovat cu acesti bani acel palier dar nu am locuit acolo retragindu-ne la parintii mei si in scurt timp la chirie.
Eu mai sunt coplatitor la un credit al mamei lui si imi asum raspunderea ca atare.
Va rog sa-mi dati baza legala in care credeti ca ne incadram.
Referitor la copil. Nu s-a facut niciodata testul de paternitate si el ma tot ameninta acum ca il va cere in instanta. Nu ma deranjeaza cerinta lui. Dar de ce abia acum? Acest test se face si fara instanta deci se putea face oricind in cei trei ani ai copilului mai ales ca a i-am spus adevarul dupa care s-au scurs doi ani. Am dreptul sa refuz acest test? Care e baza legala in care se incadreaza in aceasta situatie?
Referitor la fertilizarea in vitro care a intervenit imediat dupa impacarea noastra. Cum atirna in instanta? A fost si cu consmtamintul meu normal. Dar dupa promisiunile lui ca se va schimba...promisiuni insotite si de un comportament ca atare....Erau la mijloc 20 milioane vechi pe luna timp de un an. Totul este consemnat intr-un contract la un avocat din Timisoara. Eu personal ma simt pacalita, ca a vrut sa obtina acei bani si tot aici am fi ajuns. Are rost sa ma leg in instanta de acest lucru? Sa tinem cont ca fata e nascuta prin cezariana si medical mai pot suportat doar o singura cezariana. Deci el riscase si dreptul lui de a avea alt copil. Repet am fost deacord dar atunci erau alte vremuri
va astept raspunsurile cu sufletul la gura.
va multumesc cu tot sufletul meu