Buna ziua! In scurt timp voi intenta proces de divort sotului. Avem impreuna 2 copii minori si ajungand la discutia referitoare la pensia alimentara,el sustine ca exista varianta de a plati pensia alimentara doar intrun cont deschis pe numele copiilor,bani la care sa aiba acces dupa implinirea varstei de 18 ani. Va rog sa imi spuneti daca exista aceasta posibilitate absurda din punctul meu de vedere. Va multumesc pentru timpul acordat!
asaofi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista aceasta varianta dar exista varianta ca pensia sa fie platita in natura (imbracaminte, rechizite, jucarii, cursuri extrascolare...), in acest fel tatal avand certitudinea ca e o contributie strict ptr copii, respectiv copiii intelegand ca si tatal contribuie la nevoile lor.
Buna ziua,
Atata timp cat copiii sunt minori pensia se va plati fie in mana, fie prin posta, fie intr-un cont indicat de parintele la care minorii au domiciliu.
Daca dumneavoastra de comun acord stabiliti sa nu se umble la cont este altceva.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
lamuriti-va sotul ca pensie se numeste de INTRETINERE, adica niste bani cu destinatia de intretinere- haine, mancare, invatatura, nu e DOTA, sa le dea bani la casatorie sau majorat cum vrea.
Copiii mananaca zilnic.
Pt ca are impresia ca din banii lui traiti si dvs, impartiti cheltuiala cu copiii, el sa le asigure hainele, dvs mancarea..
eclair
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Evident ca nu. Am mai auzit teoria cu contul blocat pana la 18 ani..Explicati-i sotului ca minorii mananca, merg la scoala, cresc, fac sport deci banii sunt pentru desfasurarea in conditii decente a vietii copiilor.Propuneti-i un divort consensual si stabiliti o suma decenta, atentie care sa nu fie sub limita admisa de lege. Explicati-i impresia pe care o va face in instanta atunci cand se va "targui" pentru plata pensiei de intretinere pentru copiii pe care ii iubeste nespus..?!! Se pare ca in focul discutiilor tatti uita adesea aceste lucruri.
Pensie alimentara
Alexutu123
Pentru ce pot fi folositi banii din pensia alimentara stabilita prin notariat? ( Alimente pentru copil ?, cost cu locuinta- partea copilului ?, taxe scoala ... (vezi toată discuția)