avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

sunt divortat si cu prima sotie am un copil si m-am recasatorit.Cu actuala sotie am un copil si vreau sa stiu daca sunt obligat sa platesc pensie alimentara primei sotii.Multumesc
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 16:21, 27 Iunie 2010
Daca minorul este incredintat mamei (fostei sotii), da, sunteti obligat sa platiti pensie alimentara.
Pensia alimentara o platiti in favoarea copilului pentru cresterea si educarea sa si nu fostei sotii. Daca ati fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata pensiei de intretinere aceasta subzista chiar daca v-ati recasatorit si aveti si alti copii in intretinere.
l-ati facut si gata ,toti vreti sa fugiti de obligatie dak si mama ar renunta sa il creask ce face copilul?buna lege au italienii,barbatul isi ia gentuta si sotia ramane cu copilul in ksa .....sper sa se destepte si romani intr-o zi in privinta asta....stiu ca ma veti injura dar si eu sunt in aceasi situatie.Cresc copilu cu 75 ron pensie si taiksu are firma si masini bune iar de 6 ani nici nu stie cum arata copilul.Va rog din suflet oricati copii veti avea cu actuala nu il uitati pe celalant ,este un suflet nevinovat datii mai mult decat o pensie nenorocita.IMI CER SCZ DAK AM FOST REA DAR VB DIN SUFLET.
Da, dar pensia o platiti in favoarea minorului nu primei sotii.
Daca ati divortat si prin sentinta de divort, copilul a fost incredintat mamei iar dv. ati fost obligat la plata unei pensii in favoarea minorului, veti fi obligat si in continuare dar aveti dreptul de a solicita instantei printr-o actiune, reducerea pensiei de intretinere stabilita in favoarea primului nascut ca urmare a faptului ca mai aveti un copil in intretinere, rezultat din a doua casatorie. ;)
Stabilirea pensiei de intetinere

In stabilirea cuantumului pensiei de intretinere pentru minori, instanta ii asigura minorului un venit lunar minim, asigurat de catre parintele caruia nu ii este incredintat.

Stabilirea cuantumului pensiei de intretinere va tine cont in principal de veniturile parintelui caruia nu ii este incredintat. De asemeni, se poate tine cont si de minorii dintr-o eventuala alta casatorie ulterioara sau minorii aflati in intretinrere in momentul curent.

Trebuie inteles inca de la inceput, de catre ambii parinti ca pensia de intretinere este un drept al copilului, nu al parintelui care il creste. In consecinta, acest drept nu este moral sa fie inclus in eventualele negocieri privind impartirea bunurilor din casatorie (partaj) sau alte tipuri de intelegeri.

La calcularea cuantumului pensiei de intretinere nu se iau in considerare decat veniturile obtinute, nu si cele intamplatoare, cum ar fi, de exemplu, cele pentru ore suplimentare, indemnizatiile de deplasare, de transferare, de concediere, salariile compensatorii pentru disponibilizare.

Simbotin remus
Avocat & Mediator

Alte discuții în legătură

Ajutor... peter_adi2000 peter_adi2000 am divortat de curand, am o fetita care a fost incredintata fostei sotii, eu fiind obligat de catre instanta la plata pens. alim. Am ajuns cu fosta sotie la o ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara scap.cm scap.cm Buna ziua ! As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita pentru care plateste un procent de 25 % din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)