avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata debitului, a penalitatilor si cheltuielile de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Plata debitului, a penalitatilor si cheltuielile de executare

Buna ziua,

In legatura cu o societate comerciala care nu mai are activitate de multi ani insa nu am reusit sa o inchid deoarece nu am reusit sa platesc debitul in valoare de 160 milioane (vorbesc in bani vechi). In 2012 am fost deacord ca spatiul comercial sa fie pus sub sechestru de catre ANAF deoarece mi s-a spus ca astfel se poate recurge la esalonarea datoriilor. Nu a fost asa. De la 160 de mil. am ajuns la 340 mil, reprezentand cheltuieli de executare, scoaterea spatiului la licitatii de catre ei ,etc
In ultimii doi ani cei de la Anaf au refuzat sa ma mai lase sa platesc din debit pe motiv ca nu se poate efectua plata din debitului pana nu platesc penalitatile de executare silita....Practic toti banii pe care ii depun lunar se duc la cheltuieli de executare (care cresc cu fiecare luna si nu mai ajung la liman). Acum doamna de la Anaf a decis ca se poare face o esalonare a datoriilor astfel :
- Sa achit pe loc debitul de 160 milioane ca sa nu mai creasca penalitatile iar restul sa se imparta in rate lunare si spatiul comercial sa fie scos de sub sechestru.
-Sa vand spatiul comercial cu suma impusa de ei (dar banii acestia tot nu se duc la debit ci la cheltuieli de executare).
- Sa le ofer gaj alte bunuri personale care sa se ridice la suma datoriilor(apartament,masina,etc) dar eu nu mai am alte asemenea bunuri .Spatiul e tot ce am iar acela nu se mai ridica la valoare datoriilor.

Intrebarile mele sunt urmatoarele :

- de ce sa mai ofer alte bunuri personale odata ce nu s-a facut esalonarea datoriilor de la inceput cand debitul era de 160 mil iar spatiul a fost evaluat la 260 mil.?
- care este de fapt legea platii debitului si a penalitatilor? Pana acum doi ani jumatate din suma pe care o plateam lunar se ducea la debit iar cealalta la cheltuieli de executare.Atunci de ce se putea iar acum nu? Cand achiti la banca achiti si din suma creditului si din dobanzi.Ca sa nu mai vorbesc ca la inceputul anului acesta am fost sa platesc cand persoana de la Anaf care se ocupa de SC era plecata si o alta doamna de la birou mi-a facut biletelul de plata pentru trezorerie, Banii au fost bagati in alt fond si nu la cheltuieli de executare. Nu gasesc logica .De ce pot sa platesc debitul pe loc dar nu pot sa mai platesc cate putin din debit asa cum faceam pana acum doi ani.

Este normal? Carei persoane pot sa ma adresez ?

Alte discuții în legătură

Plata debit sau cheltuieli de executare ? MariaPostolache MariaPostolache Daca am un spatiu comercial aflat sub sechestrul ANAF si platesc lunar o suma de bani pentru achitarea debitului + penalitati si cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Utilitatea cererii de esalonare la plata a datoriilor catre anaf kostik kostik am o firma care datora la ANAF in luna a XI -a din 2012 suma de 37901 lei din care 23485 lei debite si 14416 dobanzi + penalitati de intarziere. Firma este una ... (vezi toată discuția)
Conventie de inlesnire la plata a datoriilor sisoxy sisoxy Buna ziua, Am si eu urmatoare problema: unul dintre furnizorii asociatiei de proprietari, la care avem datorii de la fostul administrator impotriva caruia ... (vezi toată discuția)