Locuiesc in casa parintească de cînd m/am născut(75 de ani).Nu am act de proprietate intrucât a existat o înțelegere verbală intre frați, ca cel mai mic să rămînă in casă(eu fiind cel mai mic) cu condiția să aibă grijă de parinți.Sunt singurul in viață dintre frați și mi s/a dechis dosar in instanță de către soția unui frate și fiul unei surori pentru succesiune și probabil urmează să ceară ieșirea din indiviziune.Am adus imbunătătiri enorme casei pe care nu le pot demonstra cu acte poate doar cu martorii care mai sunt in viață.Am avut incredere in frați și am ajuns unde am ajuns.M/am săturat de procese. Ce se intămplă dacă nu mă mai prezint la nici un proces? Nu imi iau nici un avocat?Mă pot obliga să le plătesc sulta? Cum pot refuza asta inainte ca sentinta să fie definitivă?La cererea explicită a cui se face repartizarea imobilului în natură?
Mulțumesc anticipat
Daca nu va prezentati la proces si nu va aparati, veti pierde sigur procesul,considerandu-se ca ati fost de acord in mod implicit cu cererile relamantilor.In cazul partajului succesoral se va cere de catre reclamanti fie impartirea imobilului in natura si, daca aceasta nu este posibil, atribuirea in natura a imobilului catre unul din mostenitori,urmand ca acesta sa plateasca celorlalti o sulta(despagubire in bani) proportionala cu cota de mostenire a fiecarui mostenitor.Daca cel care a primit imobilul in natura nu poate plati sultele,imobilul va fi scos la vanzare si fiecare va lua din pretul imobilului partea care i se cuvine.
Succesiune
sistemonline
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
Suntem 4 frati si de la parintii nostri a ramas o casa si cateva terenuri agricole. Doi dintre fratii mei ... (vezi toată discuția)
Partaj la o mostenire
aprepe
Daca unul din mostenitori, cere in instanta, partajul cu atribuirea totala a bunului (un imobil +teren) incomod de partajat in natura cu plata sultei catre ... (vezi toată discuția)