Daca unul din mostenitori, cere in instanta, partajul cu atribuirea totala a bunului (un imobil +teren) incomod de partajat in natura cu plata sultei catre ceilalti mostenitori, el detinind cota cea mai mare si locuind tot timpul in imobil, iar alt mostenitor nu este de acord , are sanse de cistig al procesului ? Are sanse de obtinere a evacuarii mostenitorului cu cota mai mica care nu vrea sa plece dar nici nu are bani pt. plata sultei ?
Multumesc
Desigur , are sanse fara doar si poate .Important este ca , in urma evaluarii bunurilor in cadrul unor expertize , acesta sa consemneze la CEC suma de bani ce reprezinta sulta celuilalt . Apoi evacuarea , dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de partaj ( zic eu ) .
Multumesc mult pentru raspuns, eu reprezint pe mostenitorul cu 1/2, care doreste atribuirea totala a bunului, care are si banii pt. sulta, dar mostenitorul cu 3/32, nu vrea sub nici o forma sa plece, are 3 copii din care unul cu handicap, are si sprijinul fratilor cere nu ii doneaza lui cotele lor, dar accepta ca el sa ramina sa locuiasca in casa cu pricina. Cum as putea dovedi ca nu se poate locui cu acel individ in vecinatate ? Este o casa mica, veche, 3 cam. si o marchiza, A detine 1 cam, urmasul lui B 2 cam cu buc. teren mic, sub 300 mp, cu deschidere de 8 m, fintina este pe lotul din spate, wc. la fel comun, retea electricitate comuna, plus ca B este o persoana periculoasa cu cazier pt furt de 2 ori, face scandal in curte. Ce argumente sa aduc sa nu am surpriza unui gard despartitor dupa atitea cheltuieli de judecata, expertize, taxe .... el isi poate cumpara in alta parte cu banii din sulta, practic nu ramine in strada, chiar daca si-a vindut apart. cu 3 cam .
Multumesc inca o data !
Iesire indiviziune
apepe
Se mosteneste un imobil compus din 2 cam, 1 antreu, 1 marchiza, total 38 mp. si teren mic cu 8 m deschidere la strada.
1/2 mosteneste A si 1/2 mostenitorii ... (vezi toată discuția)