avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj a unei mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj a unei mosteniri

Doresc sa solicit o act. de partaj in instanta deoarece nu se poate face pe cale amiabila. Bunul este un imobil ,incomod de partajat in natura, de creat acel drum de servitute, terenul fiind ingust, iar casa pozitionindu-se mai mult spre partea dinspre strada. Doresc sa cer atribuirea in totalitate a bunului mie , mostenitor cu 1/2 ,cu plata sultei catre ceilalti 5 mostenitori cu cote mai mici, (stabilita de un expert tehnic judiciar) insumind in total cealalta 1/2 (urmasii fratelui meu decedat) Problema este ca acestia refuza sa facem partajul de 22 de ani, nu sunt de acord sa primeasca sulta pentru ca unul din mostenitori cu cota 3/32 (9,375) s-a reintors in casa parinteasca (eu locuiesc intr-o camera si o iar acel nepot in 2 cam plus buc) ,altfel parasita timp de 10 ani ...si nu mai vrea sa plece cu cota lui de sulta. Doresc sa cer si evacuarea acestuia si cheltuieli de judecata. pot aduce martori pentru intretinerea intregului imobil inclusiv partea lor pe toata perioada, cheltuieli cu reparetii, inlocuire fintina gard, pavarea curtii, etc.
Credeti ca voi avea cistig de cauza ?
Am nevoie si de un avocat, daca cineva ar fi interesat de acest caz.
Multumesc foarte mult.
Consider ca am toate motiveve sa cer acest lucru pot aduce martori

Alte discuții în legătură

Partaj la o mostenire aprepe aprepe Daca unul din mostenitori, cere in instanta, partajul cu atribuirea totala a bunului (un imobil +teren) incomod de partajat in natura cu plata sultei catre ... (vezi toată discuția)
Cale de acces/drum de servitute Stefanlcs Stefanlcs Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu un drum de servitute ,in cartea funciara este drum de acces cota parte de 18,22% din suprafata indiviza de 47 mp ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar mirela76 mirela76 In urma decesului bunicii mele a ramas un imobil respectiv casa curte si gradina.In anul 1985 intre mostenitorii defunctilor se incheie un act de partaj ... (vezi toată discuția)