avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar

In urma decesului bunicii mele a ramas un imobil respectiv casa curte si gradina.In anul 1985 intre mostenitorii defunctilor se incheie un act de partaj voluntar.Prin actul de partaj voluntar tatal meu ramane in indiviziune impreuna cu fratele sau in cote egale de 1/2 asupra imobilului mai sus amintit , tatal meu avand in plus fata de cota de 1/2 un grajd de lemn acoperit cu tigla.Tatal meu foloseste imobilul din anul 1985 de la decesul bunicilor, fratele fiind plecat in Germania, renuntand intre timp la cetatenia romana. Mentionez ca tatal meu nu locuieste permenent in imobil, are alta locuinta in oras dar de 23 ani ingrijeste si face reparatiile aferente unei case vechi de peste 60 de ani.In 2007 am deschis actiune civila pentru sistarea starii de indiviziune prin atribuirea imobilului tatalui meu cu obligarea acestuia la plata sultei in favoarea paratului din Germania.Prin actiune reconventionala paratul solicita si el atribuirea imobilului cu obligarea lui la plata sultei in favoarea noastra ,motivand faptul ca are resurse financiare pentru a renova imobilul, si ca n-a mai intrat in imobil din anul 1999 deoarece nu a fost lasat de tatal meu.Ce sanse avem pentru atribuire in favoarea noastra a imobilului?
Cel mai recent răspuns: mirela76 , utilizator 21:11, 15 Martie 2008
100% ptr jumatatea mostenita. Adica se ia curtea , casa si gradina si se trage o linie astfel incat sa rezulte doua jumatati egale :))
X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
mirela76, utilizator
Aveti sanse, va trebui sa dovediti ca in tot acest timp tatal dvs. a fost cel care s-a ocupat de intretinerea imobilului, care l-a folosit, etc. Va recomand, totusi, sa apelati in mod concret la un avocat, el va sti ce probe sa propuna si cum sa argumenteze cat mai bine cererea.
#-o am uitat sa omit faptul ca linia se va trage in asa fel incat tatalui dvs avand in plus fata de cota de 1/2 un grajd de lemn acoperit cu tigla acesta sa cada pe o singura parcela si aceea sa fie de acord celalalt ca sa-i revina tatalui dvs.
Eu nu cred ca instantá va hotara impartirea imobilului pt ca nu este un bun care se partajeaja comod in natura.Dat fiind faptul ca tatal dvs.a avut grija de acest imobil si poate dovedi si cu martori, are toate sansele sa-l si obtina in intregime, cu plata unei sulte catre celalalt coproprietar.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Proprietate Cristina.E Cristina.E Bună ziua. Sunt proprietarul unei case împreună cu fratele meu, dobândită prin succesiune în urma decesului tatălui. În ea locuiește și mama, dar ea ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil in natura camylungu camylungu Buna ziua! Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari: 1. ce inseamna partajare \"comoda\" in natura si care sunt criteriile ... (vezi toată discuția)