avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Student cu taxa sau fara taxa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Student cu taxa sau fara taxa

As dori sa ma ajute cineva sa lamuresc o problema. LEGE nr. 441 din 18 iulie 2001 stabileste:"Art. 1. - Institutiile de invatamant superior de stat sunt autorizate sa admita peste locurile finantate de la bugetul de stat un numar de studenti si cursanti care accepta sa achite cheltuielile de scolarizare."
3. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2. - Numarul de locuri de studiu cu taxa in institutiile de invatamant superior de stat se propune anual de senatul universitar al fiecarei institutii, in functie de capacitatea de scolarizare."Art. 5. - (1) Statutul de student cu taxa se pastreaza, de regula, pe intreaga durata de scolarizare. Cuantumul taxei pentru fiecare an de studiu se anunta cu cel putin 15 zile inainte de inceperea anului universitar.
Exista modificari sau amendamente aduse la aceasta lege? De ce studentul admis intr-un program de studii cu finantare de la buget nu isi poate pastra statutul pana la finalizarea facultatii. Gasesc un abuz ca dupa unul sau 2 ani sa ajungi sa platesti taxa. Se fac tot felul de aranjamente si te trezesti ca platesti taxa, fara sa poti verifica daca e corect sau nu. Secretarele modifica notele in cataloage, se mai aranjeaza pe la senat, etc Nu mi se pare corect.
Cel mai recent răspuns: AlecsandraNina , utilizator 22:18, 23 Iulie 2009
Nu stiu daca este un abuz sau nu , dar stiu ca pentru ati pastra locul fara a plati taxe , trebuie sa intrunesti niste conditii (cumul de credite , promovabilitatea examenelor , numarul cursurilor la care a participat studentul....etc, ).Pentru a fi sigur ca nu se modifica notele la secretariat ,studentul are dreptl sa ceara nota de la profesor in urma examenului sustinut.
Mult succes ,
Acesta este regulamentul , mai toate universitatile il aplica , criteriul dupa care a fost admis un student pe un loc cu subventie , este media de admitere, acest lucru insa nu ii confera dreptul de a parcurge toti anii de studiu pe acel loc, putand fi trecut pe un loc cu taxa ,daca notele obtinute si nr. creditelor nu corespund .La fel , un student care a fost admis pe un loc cu taxa, in urma obtinerii unor rezultate meritorii, poate glisa pe un loc subventionat.
Potrivit articolul 2 citat de catre dvs, continutul acestuia mentioneaza faptul ca "de regula, pe intreaga durata de scolarizare" ceea ce ar insemna ca nu este obligatoriu pastrarea acestui statut. Ca sa se pastreze pe intreaga durata de scolarizare, trebuie sa se indeplineasca anumite conditii prevazute in Regulamentul Intern al fiecarei institutii de invatamant .
Buna! Am si eu o nelamurire.Sunt absolventa a unei facultati de 5 ani :primul an l-am platit iar din anul doi am trecut la fara taxa in urma unui examen,deci 4 ani fara taxa. M-am hotarat sa mai fac o facultate de lunga durata si am reusit sa intru la fara taxa.Intrebarea mea este daca as putea face un an fara taxa la a doua facultate avand in vedere ca prima faculte am inceput o la cu taxa? merci mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student strain cu domiciliul in romania nicolpr nicolpr Buna ziua, Sunt studentă in cadrul A.S.E., Bucureşti, cu statut actual de student în an universitar 2011-2012 înterupt pe caz medical. În iunie 2009 ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taxei de stocare perceputa de facultati Bratila Bratila Buna ziua! Am rugamintea sa-mi raspundeti daca este legala perceperea taxei de stocare pentru diploma de licenta si a foii matricole? (vezi toată discuția)
Legislatie invatamant universitar mihaelagutu mihaelagutu Buna ziua, am si eu o intrebare in ceea ce priveste invatamantul universitar. Am terminat deja o facultate dar la particular iar in prezent ma pregatesc ... (vezi toată discuția)