avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... legislatie invatamant universitar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

legislatie invatamant universitar

Buna ziua,
am si eu o intrebare in ceea ce priveste invatamantul universitar.
Am terminat deja o facultate dar la particular iar in prezent ma pregatesc pentru una la stat. Am trecu pe la facultatea respectiva si am intrebat una din secretare daca voi lua o nota buna si in mod normal as intra la fara taxa este luata in consideratie facultatea fiind particulara?
Una din secretare mi-a zis ca nu pot sa intru la buget ca se considera o a doua facultate iar alta ca rice persoana are dreptul la o facultate platita de stat. Tot pe sit-ul facultatii am gasit asta.
,,Inscrierea la concurs pentru candidatii care au absolvit deja o facultate se vor face pe locurile cu taxa,urmand ca in cazul reusitei Decanatele Facultatii sa analizeze situatia taxelor de scolarizare si echivalarea examenelor in vederea in anul de studiu. Conform legii un candidat declarat admis poate beneficia de finantare de la bugetul statului o singura data pentru cele 3 cicluri de studii universitare (licenta, masterat, studii doctorale).Depasirea duratei invatamantului gratuit , prevazut de lege, se suporta de catre studenti, prin plata taxei aferente scolarizarii in ciclul de studii universitare respectiv."
Si nu in ultimul rand care este varsta maxima de scolarizare?
Eu am 26 ani deci la ce intru la stat sau la plata(rebut:D=D>)
Poate ma ajutati si pe mine sa inteleg , pentru ca nu mai stiu pe cine sa cred.

Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Intrebare despre scutire de impozit programatori adiatric adiatric Buna ziua, am terminat facultatea de 3 ani cu licenta, licentiat in informatica. Conform legii 288 ce dateaza din 24 iunie 2004 publicata in monitorul ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)
Documente in original pentru pastrarea locului bugetat la facultate alle1 alle1 Buna ziua, Intampin o adevarata problema care se prezinta pe scurt in felul urmator: Studenta in anul 5 la o facultate in regim taxa,am decis sa mai fac o ... (vezi toată discuția)