avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul concediu medical

Buna ziua,
Imi poate spune cineva cum se calculeaza concediul medical ( cat iau efectiv pentru o luna in care voi fi in concediu medical ) la un salariu brut de 2845 lei/luna ( ultimele 9 luni ).
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
IoanaB15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:20, 18 Iunie 2015
Se aduna veniturile brute (din statele de plata) din cele 6 luni anterioare lunii in care se intra in concediu medical (e vorba de veniturile brute pentru care s-a platit cota de contributii de 0,85% pentru concedii si indemnizatii).

Suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc).

Mzbc se inmulteste cu procentul de indemnizatie (care este intre 75% - 100%) si se obtine indemnizatia zilnica pentru concediul medical (Izcm).

Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din certificatul medical (sau din luna respectiva) si se obtine indemnizatia (lunara) pentru concediul medical.
Multumesc pt raspuns, din indemnizatia rezultata se calculeaza aceleasi retineri ca intr-o luna obisnuita?
1. Din indemnizatia pentru concediu medical se retine impozitul de 16% si contributia pentru pensie (CAS) de 10,5%.

2. Nu se retine contributia pentru sanatate (CASS) si contributia pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical marinica71 marinica71 din 1 ian 2015 sunt in concediu medical cod 01(75%)pana pe 31 01.deci toata luna.cum se calculeaza c.m?multumesc! (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu crestere copil Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! As dori sa-mi spuneti daca pentru calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate se ia in considerare venitul brut realizat sau salariul de ... (vezi toată discuția)
Calcul remuneratie concediu de maternitate Cristina2724 Cristina2724 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza banutii pt.concediu de maternitate (stiu ca e un procent de 85% din ultimele 6 luni); mentionez ca ultimele 2 ... (vezi toată discuția)