avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neinstituire poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neinstituire poprire

Care sunt sanctiunile pentru angajatorul care refuza instituirea popririi pentru un angajat?
Cel mai recent răspuns: MAdela , utilizator 10:17, 19 Iunie 2015
Nicio sanctiune, in afara faptului ca va plati in locul salariatului. Pana la urma ce-i poprirea, daca nu schimbarea persoanei subiectului pasiv al raportului juridic obligational? Adica schimbarea debitorului (in cazul dvs., din persoana salariatului, in persoana angajatorului).
Cine il obliga sa plateasca?
Legea. Iar legea o aplica executorul judecatoresc.
~ Conținut șters la cerere ~
angajatorul poate scapa de validare doar daca cei ce o cer, o cer tarziu, peste termenul de o luna.

Alte discuții în legătură

Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul gheorghelupu gheorghelupu Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Validare poprire Biancamacovei Biancamacovei Buna ziua, In anul 2007, mama mea a contractat un credit pe numele meu. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si nici nu m-a instiintat acest lucru, ramanand ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar daca angajatorul este in criza financiara gh3gh1 gh3gh1 Avem salariati care au popriri pe salarii, infiintate de executori judecatoresti. Din cauza ca unitatea are mari probleme financiare, plata salariilor se va ... (vezi toată discuția)