avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salar daca angajatorul este in criza ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salar daca angajatorul este in criza financiara

Avem salariati care au popriri pe salarii, infiintate de executori judecatoresti. Din cauza ca unitatea are mari probleme financiare, plata salariilor se va face cu cateva luni intarziere. Desi poprita suma de 1/3 din salar, virarea efectiva a acesteia catre executor se va face cu intarziere de cateva luni (pana acum virarea s-a facut lunar, pentru ca salariile s-au platit la timp). Cum se poate dovedi executorului ca nu este rea credinta din partea angajatorului? Ce se poate intampla in acest caz (de virare cu intarziere de cateva luni a sumelor poprite)?
Vi se poate intenta un proces avand ca obiect validarea popririi si in atare situatie, in masura in care instanta incuviinteaza validarea popririi, executorul poate poprii direct conturile societatii, insa pentru intreaga suma si nu doar pentru cota parte pe care sunteti obligati sa o popriti si sa o virati catre executor lunar.
Aceasta actiune se poate intenta in temen de cel mult o luna de la data cand obligatia de poprire era scadenta. In caz de litigiu puteti fomula cereri si ridica exceptii si puteti sa va faceti aparari inclusiv pe aspectele invederate de dvs., insa toate acestea trebuie sa le probati. mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire skorpyonull skorpyonull Sunt chemat (firma)in judecata intr-un dosar in calitate de tert poprit dosar in care se cere validarea popririi. In fapt am fost somat de executor in luna ... (vezi toată discuția)
Urgent!! rocsy77 rocsy77 doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru intarziere la plata rate banca martamir martamir 1.Daca s-a infiintat poprirea la angajator si angajatorul, ca tert poprit, vireaza lunar 1/3 din salariul meu catre executor poate fi luata masura urmariri ... (vezi toată discuția)