avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru intarziere la plata rate banca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru intarziere la plata rate banca

1.Daca s-a infiintat poprirea la angajator si angajatorul, ca tert poprit, vireaza lunar 1/3 din salariul meu catre executor poate fi luata masura urmariri silite imobiliare?
Mentionez ca suma datorta bancii la data infiintarii popririi era de 10700 ron , si la data la care execuorul a trimis instiintarea de urmarire silita imobiiliara suma datorata bancii era de 7654 Ron.
Firma a virat in contul executorului lunar sumele incepand cu luna noiembrie 2013. In extrasul de cont sumele sunt inregistrate la banca cu intarziere : cea din noiembrie2013 pe 6 ianuarie 2014, cea din 15 decembrie 2013 pe 28 ianuarie 2014 ,iar cea din 15 ianuarie pe 31 ianuarie 2014.
2. Pot sa cred ca s-a intarziat cu notificarea bancii astfel incat creanta mea catre banca sa fie mai mare de 10000 ron si sa poata initia urmarirea silita imobilira?
Cf. noului Cod de procedura civila stiu ca , pentru a incepe urmarirea silita imobiliara creanta catre banca trebuie sa fie mai mare de 10000ron si se aplica doar daca cel supus popririi este de rea credinta sau nu are alte bunuri urmaribile.
Daca virez lunar 600ron reprezentand 1/3 din salariul lunar inseamna ca sunt de buna credinta deci..
2. Va rog sa-mi explicati in ce consta urmarirea silita imobiliara si cum pot sa actionez pentru a opri acest demers. :(
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: martamir , utilizator 14:32, 4 Martie 2014
Trebuie sa iei in calcul si comisionul executorului care cu siguranta nu este o suma mica. Cat despre intarzierea operatiilor nu am inteles unde a fost produsa la executor sau la banca unde angajatorul a virat banii???
Mult succes
Taxe executare insumate 1700 deci oricum totalul nu depaseste 10000. Intarzierea a fost la executor si cred ca a fost cu intentie . Suma virata de angajator pe 14 februarie a aparut imediat in extras, nu a mai intarziat deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita abuziva prin blocare conturi bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna dimineata. Va expun spre competenta solutionare urmatoarea situatie de fapt, cu care se confrunta din ce in ce mai des debitorii urmariti, persoane ... (vezi toată discuția)
Proprire salar dar si poprire cont in care primesc restul din salariu anca_lov anca_lov Buna ziua, mama mea a contractat un credit la Banca in noiembrie 2005,de 10000 lei la inceputul anului 2010 din cauza unor probleme de sanatate nu a mai facut ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit likotan likotan In 2008 am contractat un credit de nevoi personale,pana la inceputul anului 2014 am platit ratele constiincios.La inceputul anului 2014 firma la care lucrez a ... (vezi toată discuția)