avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit

In 2008 am contractat un credit de nevoi personale,pana la inceputul anului 2014 am platit ratele constiincios.La inceputul anului 2014 firma la care lucrez a inceput sa ne plateasca salariile cu intarziere sau in transe de 2-300 RON.In urma acestei stuatii am cam intarziat cu ratele catre banca iar in data de 12.03.2014 banca a deschis dosarul de executare silita,fapt de care am luat cunostiinta abia in data de 23.04.2014 cand angajatorul mi-a comunicat ca am poprire pe salariu.Zilele trecute, mai precis pe data de 20.03 .2015 o instiintare de la executorul judecatoresc prin care sunt anuntat ca din suma de 3372 ron care au fost trimisi de angajator catre executor,acesta din urma elibereaza catre creditor doar suma de 1012,18 ron. Precizez ca la inceputul executarii silite mai aveam de achitat BANCII suma de 15573,57 ron., iar acum dupa ce lunar mi s-au oprit din salariul ,pe care l-am primit tot cu intarzieri si de multe ori in rate,in medie cate 500 ron per luna mai am de rambursat ceva mai mult de 1400 ron. Oare nu era mai corect ca banca sa faca poprire direct fara sa mai implice executorul? Ce pot face ca toti banii ( sau macar marea lor majoritate) sa ajunga la banca si nu in buzunarele cuiva cu care eu nu am nici o relatie?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:45, 26 Martie 2015
Buna ziua

Poate ca ar fi fost mai bine...dar intervin aici alte discutii. Problema este ca noile reglementari recunosc doar executorilor judecatoresti dreptul de a pune in executare titluri executorii.

Practic, banca nu a avut de ales.
Din pacate realitatea sta asa:
- banca nu poate face poprire de capul ei, ci trebuie urmata o procedura de executare silita legala
- exista o practica abuziva de multe ori prin care banca la intelegere cu executorul, pentru cea mai mica intarziere la plata, executa debitorul (pentru orice suma, fie mare, fie mica) astfel incat debitorul va plati si cheltuieli de executare (ca dehh ..trebuie sa manance si executorii ..si de unde daca nu de la debitori). Practic dvs. asta ati platit, cheltuieli de executare
- ca sa nu fi ajuns in situatia asta trebuia sa nu fiti restant, insa fiind restant ..ce sa mai comentati
- da puteti contesta executarea, legalitatea, clauzele contractului, procedura ...mai multe, insa va trebuie suport juridic sa vedeti exact ce sanse aveti, insa neavand bani este complicat, de aceea in 90% din cazuri debitorii tac si platesc, vina lor fiind in faptul ca s-au imprumutat de la acesti camatari legali. Asta e.
Acum i-a mancat,asta e....dar am inteles ca dupa 6 luni e posibil sa ma mai trezesc cu alte sume care trebuiesc platite sacalului de executor.E posibil sa faca asta din nou sau de acum sumele care ajung la el, ajung si la banca?
Pai sigur ca e posibil, daca va executa in continuare; insa daca ajungeti la o intelegere /scadentare cu banca si daca va tineti de ea, platiti datoria acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla executare silita Liliana_30 Liliana_30 Buna ziua. In anul 2010 am facut un credit de nevoi personale la un CAR. Datorita situatiei financiare nu am mai putut plati ratele la timp, astfel ca dosrul ... (vezi toată discuția)
Consecinta/e 3 (trei) rate neplatite-declarare scadenta anticipata credit BogdanMehes BogdanMehes Azi am fost anuntat de tipul care se ocupa de dosarul meu la banca, ca maine o sa inainteze dosarul (la biroul executorului judecatoresc?) , fiindca au trecut ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare silita credit vladp33 vladp33 buna ziua, in urma cu 4 ani am incheiat un credit nevoi personale fara garantii, (doar pe baza adevereintei de venitsi a buletinului), rata a crescut periodic ... (vezi toată discuția)