avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cazul unei ipoteci pe un teren persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cazul unei ipoteci pe un teren persoana fizica

In cazul in care trec pe terenul meu intravilan o ipoteca de sa zicem 15000 Euro de la o persoana fizica pe un an iar eu gasesc intre timp un cumparator si primesc pe teren de exemplu 50000 Euro pot sa-l vand? iar la notar cand merg cu persoana cu ipoteca sai dau suma de 15000 Euro iar restul sa ramana mie cum e normal se poate asa ceva?
Iar in cazul in care eu vreau sa vand si el sa zicem nu vrea ce se intampla? Ma poate incurca cu ipoteca?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
viliezwarez, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:35, 21 Iunie 2015
Un teren ipotecat se poate vinde atata vreme cat cumparatorul preia ipoteca, practic cu obligatia de garantare a obligatiei principale (a creantei).


Aici nu se intelege ce ati scris:
viliezwarez a scris:
Iar in cazul in care eu vreau sa vand si el sa zicem nu vrea ce se intampla? Ma poate incurca cu ipoteca?

Care el, el debitorul, cel in favoarea caruia ati constituit ipoteca? Daca da, el, nu are cum sa va impiedice. Problema este sa gasiti cumparatorul care sa cumpare un teren cu ipoteca. Dar, nimic nu-i imposibil.
Ipoteca se ridica cand cumparatoru plateste suma pe care eu ca propietar am acceptato iar cel care a avut ipoteca pe teren isi primeste banii si semneaza cu mine la notar ca terenul se poate vinde nu?
Practic cumparatorul numai are treaba cu ipoteca nu vor mai fi sarcini pe teren de ce sa se sperie atuncia...
Ipoteca se ridica daca cel in favoarea caruia a fost stipulata semneaza pentru stingerea ipotecii, ca daca nu semneaza, treaba se lungeste, iar daca dvs. gasiti un cumparator care sa isi asume riscul, este foarte bine. De obicei nimeni nu da bani pe imobile cu sarcini (pe ideea va vezi doamne, maine semneaza ala si se stinge ipoteca), ci pe imobile fara sarcini.
Pai cel pentru care se va face ipoteca spune ca va veni si va semna imediat ce eu am cumparator ca interesul lui este sa recupereze suma pentru care este ipoteca pusa iar eu iau restul din banii ramasi cea ce imi convine.Pe cumparator nu il intereseaza ma gandesc ce sarcini sunt in momentul in care este cu banii la notar si totul se rezolva rapid si preia propietatea fara sarcini.
viliezwarez a scris:
... si totul se rezolva rapid si preia propietatea fara sarcini.

Rapid si nu prea, caci cumparatorul da banii azi, apoi trebuie sa astepte pana se radiaza ipoteca, apoi se trece proprietarea pe numele lui, caci dupa ultima lege plata nu se mai poate face fractionat in numerar in mana, ci doar prin banca, asa incat prima data trebuie sa va bage banii dvs., apoi dvs. trebuie sa ii scoateti sa ii dati camatarului, apoi respectivul sa semneze stingerea ipotecii, apoi sa se radieze ipoteca ...si uite ca dureaza. Dar, daca cumparatorului ii place riscul, este foarte bine.

P.S. si daca nu ma insel, si restituirea imprumutului de 15000 euro trebuie sa o faceti tot prin banca.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat catalinhayek catalinhayek Buna ziua. Situatia e urmatoarea. Vreau sa cumpar un apartament . Proprietarul l-a achizitionat prin credit ipotecar la o banca. Ne-am inteles asupra ... (vezi toată discuția)
Vanzator prin prima casa Buksa Buksa Buna ziua! Eu sunt vanzatorul unui apartament,iar clientul a luat un imprumut \"Prima casa\" la BRD,iar dupa cum se vede dosarul e spre finaliazare.Am si eu ... (vezi toată discuția)
Prima casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ? danac71 danac71 Buna ziua, Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de ... (vezi toată discuția)