avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dezalcolizare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dezalcolizare

Buna ziua! A-si dori sa stiu ce se poate face in privinta unei persoane care este dependenta de alcool si nu recunoaste, dar care a devenit foarte violent atat verbal, cat si fizic si chiar cu amenintare cu moartea. Nici politia nu l-a putut stapani , iar familia este terorizata si nu mai poate locui sub acelasi acoperis. Nu doreste sa mearga la dezalcolizare , motivand ca nu are probleme. Cum se poate rezolva aceasta problema? Precizez ca nu se poate discuta cu el, deoarece este permanent este sub influenta alcoolului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: r_br , utilizator 01:44, 7 Martie 2010
degeaba vii cu masuri restrictive la bani.se imprumuta si tot isi ia bautura.iar cei din casa vor trai greu atat moral cat si material.e mare pacat , dar un asemenea om niciodata nu poate fi convis.mai ales ca in romania nu este in toata tara asociatia alcoolicilor anonimi.cred ca solutia este legiferarea internarii fortate la cererea familiei pentru persoanele alcoolice care distrug viata familiei.
Exista masura de siguranta a obligarii la tratament medical , sau cea a internarii medicale , sunt prevazute de Codul Penal in vigoare , insa se impun in cazul savarsirii unei fapte prevazute de legea penala.
Reglementarile Dreptului Familiei nu contin o asemenea masura si nu vad cum o persoana , integrata in familie , ar putea fi "constransa " sa beneficieze de tratament de specialitate , cu privire la alcoolism ...Trebuie sa existe si putina bunavointa din partea acesteia ...De aceea in cazul de fata tratamentele de specialitate nu dau rezultate , sigur , poate si existand carente in privinta pregatirii specialistilor (psihologi , asistenti sociali , etc ) , insa si din cauza lipsei de vointa a persoanelor in cauza.Percep aceasta dependenta ca parte din viata lor , ca normalitate.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
si noi trecem prin acelasi calvar zi de zi.mama mea a divortat si a obtinut o ordonanta de evacuare pe care nu a pus-o in practica pana acum, deoarece nu ne permitem un executor judecatoresc. nu stim ce sa mai facem. se pare ca asta e tara in care traim. in america altfel stau lucrurile, acolo si pentru un animal faci puscarie daca il agresezi sau nu ai grija de el....la noi poti sa omori om si esti in libertate....trist....asta e realitatea....
Daca e batuta, cineva trebuie sa cheme politistii – care vin (desi inca nu au inteles ca au dreptul sa intervina intre sotii care se bat in propria locuinta). Dar ei vin degeaba, de cele mai multe ori, pt ca femeia agresata – de regula – nu vrea sa depuna plangere pt violenta (loviri, vatamare corporala etc). Atunci politaii dau o amenda turbulentului (si banii pt plata amenzii vin tot din cei necesari familiei).
Cu alcoolici ca si cu drogatii: pana ei nu recunosc ca au o problema nu se poate face mare lucru… Eventual, pt a avea liniste, sa se incerce izolarea lui intro camera (ceva de genul: aceasta e camera ta si numai ta); apoi, se transeaza plata pt utilitati si intretinere: se imparte la nr-ul de persoane care locuiesc in acel apartament (sau la doi – in numele proprietarilor) si de restul banilor (castigati de el) alcoolicul sa fie lasat sa faca ce vrea; nu i se mai gateste – pt ca banii familiei nu vor mai fi “comuni”. Se va incerca sa nu fie contrazis – daca zice ca peretele din baie e purpuriu i se va spune ca da… Cand are momente sau zile in care nu bea trebuie… felicitat si laudat (ceva de genul: ce bine este cand esti ca inainte vreme si toti ne intelegeam). I se va cere ajutorul in diverse treburi casnice… Aratati ca aveti nevoie de el.
Tot ceea ce am scris pare teorie – dar poate functiona cand chiar se urmareste recuperearea celui cu probleme. Ideea centrala este ca pt a observa rezultatele este nevoie de timp, de rabdare, de “strangerea din dinti” pt a trece peste ideea: Nenorocitul asta se crede mare si tare? Cine sunt eu sa-i fac toate mofturile?

In asemenea cazuri trebuie… rupta pisica-n doua!

Nu va mai ganditi la filmele americane in care politaiul din patrula face si drege. La fel ca si aici: daca femeia caftita nu depune plangere (si isi iarta batausul care-i e sot) e ca la noi: politia nu face nimic (sau da o amenda – si sa vezi atunci cafteala).

veronicaoana, pana imprumutati bani sa il evacuati pe tatal betiv… Si, evacuare, evacuare dar s-a facut partaj, in caz ca locuinta e bun comun?
Pana atunci nu puteti decat sa chemati politistii – care il vor amenda. Dar mama dv poate sa-l reclame pt ca o loveste etc… Va pierde timp tatal sa dea cu subsemnatul pe la politie, pe la parchet… Poate se potoleste, de frica politailor daca nu din alte motive…
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
trope_doi, utilizator
veronicaoana a scris:

si noi trecem prin acelasi calvar zi de zi.mama mea a divortat si a obtinut o ordonanta de evacuare pe care nu a pus-o in practica pana acum, deoarece nu ne permitem un executor judecatoresc. nu stim ce sa mai facem. se pare ca asta e tara in care traim. in america altfel stau lucrurile, acolo si pentru un animal faci puscarie daca il agresezi sau nu ai grija de el....la noi poti sa omori om si esti in libertate....trist....asta e realitatea....

Ei,nu-i chiar asa...! si in mult rivnita America se intimpla lucruri si mai groaznice, in special in familii...dar noi ,ca romani,ne raportam la altii...,nu cred ca e bine?!
Daca ati ajuns pina in aceasta faza,mergeti pina la capat,nu vad alta solutie de a iesi din impact si nu cred ca mai merita toleranta.
Succes.:)

Alte discuții în legătură

Pana la divort ... razvannu razvannu Ma numesc razvan , si tatal meu este alcoolic, face scandal in casa, strica diferite obiecte..tranteste , tipa, nu a dat in noi (eu si mama) dar nu se stie ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie. adrian1123 adrian1123 Buna ziua! Am urmatoarea problema. Tata consuma alcool frecvent si o loveste pe mama. Mama ar vrea sa divorteze insa o ameninta cu moartea in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie. va rog ajutati-ma cu un sfat! viot viot Buna ziua, Am o mare problema in familie. Eu locuiesc in Bucuresti, mama mea in Galati. Acolo a primit o locuinta de la stat cu mari eforturi, dar acum deja ... (vezi toată discuția)